Vijf pensioentips voor 2021

2 augustus 2021
Artikel

Er gaat de komende jaren veel veranderen op pensioengebied. Door het pensioenakkoord moeten alle pensioenregelingen aangepast worden. Dit heeft voor werkgevers met een verzekerde pensioenregeling een aantal gevolgen. Wij geven u vijf tips om u voor te bereiden op de komst van het pensioenakkoord.

Portretfoto van Astrid Ridderhof
Neem contact op met:
Astrid Ridderhof Senior pensioenadviseur
Mensen praten over pensioentips voor 2021

Pensioenakkoord

Het pensioenakkoord gaat per 1 januari 2022 in, met een overgangsperiode tot 1 januari 2026. In deze overgangsperiode kunt u de pensioenregeling bij een verzekeraar voor uw werknemers nog aanpassen aan het pensioenakkoord  U heeft diverse keuzes op dit gebied. Een van deze keuzes is of u de regeling voor bestaande werknemers meteen aanpast of pas in de toekomst. Een andere mogelijkheid is om voor nieuwe werknemers een ‘’pensioenakkoordregeling’’ in te stellen en te bekijken hoe deze er dan uit gaat zien. Welke keuze voor u het meest gunstig is, hangt van een aantal zaken af. Zoals de soort pensioenregeling die is toegezegd aan uw medewerkers, de verwachte groei van uw onderneming en de gemiddelde leeftijd van uw werknemersbestand. Dit is per bedrijf verschillend. Maatwerk is van belang om de juiste keuze te maken. Heeft u een pensioenregeling bij een bedrijfstakpensioenfonds? De besturen van de pensioenfondsen en sociale partners beslissen dan over de aanpassing van de regeling. U als werkgever hoeft hier niet direct actie op te ondernemen.

Tips voor werkgevers

 

Tip 1: Informeer uzelf

Pensioen wordt vaak als ingewikkelde materie gezien. Het pensioenakkoord en de noodzakelijke wijziging van uw pensioentoezegging maken het er niet makkelijker op. Begin op tijd met informatie vergaren over het pensioenakkoord en de gevolgen hiervan voor uw onderneming.

Tip 2: Impactanalyse

Iedere werkgever met een pensioentoezegging wordt door het pensioenakkoord geraakt. Voorkom hoge (compensatie)kosten in de toekomst en inventariseer uw opties uiterlijk in het eerste kwartaal van 2021. Als u inzicht heeft in uw opties, laat deze dan indicatief doorrekenen. Met een impactanalyse krijgt u inzichtelijk wat de gevolgen voor u en uw werknemers, zijn. Op basis hiervan kunt u weloverwogen beslissen hoe u de toekomstige pensioenregeling gaat inrichten.

Tip 3: Zet uw middelloonregeling om

Heeft u een middelloonregeling of zelfs nog een eindloonregeling? Alleen in 2021 kunt u deze regeling nog zo omzetten dat u hoge (compensatie)kosten in de toekomst kunt vermijden. Dit proces kost veel tijd en de ondernemingsraad (OR) heeft adviesrecht, dus begin zo snel mogelijk met de inventarisatie. Misschien zelfs dit jaar nog wel!

Tip 4: Informeer uw werknemers

Heeft u een OR of personeelsvertegenwoordiging? Betrek ze dan in een vroeg stadium bij het traject. Pensioen is lastige materie en om een gedegen keuze te kunnen maken is kennis van zaken van groot belang. De OR is ook advies plichtig bij de wijziging van de regeling voor bestaande en voor nieuwe werknemers. Daarnaast bent u verplicht uw medewerkers individueel te informeren over wijzigingen van uw pensioenregeling. Het hier om een ingrijpende wijziging, start dus in 2021 al met gerichte pensioencommunicatie aan uw werknemers om de wijziging toe te lichten en draagvlak te creëren.

Tip 5: Houd uw pensioenregeling tegen het licht

Het pensioenakkoord geeft u de kans om uw huidige regeling kritisch tegen het licht te houden. Dit biedt u direct de mogelijkheid uw oude, dure regeling om te zetten naar een moderne, flexibele en kostenbesparende regeling. Laat u hierbij adviseren door uw pensioenadviseur. Hij of zij kent de pensioenproducten in de markt en weet welke het beste bij uw onderneming, uw wensen en budget past.

Meer weten?

Laat u tijdig informeren en adviseren. Een pensioenadviseur van ABAB Pensioenadvies is in staat objectief pensioenadvies te leveren over zowel inhoud als de (nieuwe) uitvoerder.  Neem hiervoor contact op met Astrid Ridderhof, senior pensioenadviseur, via telefoonnummer 013-4647286 of stuur Astrid een e-mail.

Wilt u meer weten over het pensioenakkoord? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Astrid
Icoon invullen scan

Scan 'Pensioen en arbeidsongeschiktheid'

Bent u klaar voor de wijzigingen op het gebied van pensioen en arbeidsongeschiktheid?
Scan invullen
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan