Vertel ons uw mooie, duurzame, innovatieve en bijzondere initiatieven

25 augustus 2021
Artikel

Binnen de InnovatieTafels gaan we voortdurend op zoek naar mooie, duurzame, innovatieve en bijzondere initiatieven. Maar welke initiatieven we precies zoeken, dat weten we niet vooraf. Wij bedenken de échte innovaties niet zelf; ze zijn afkomstig van u als ondernemer! Daarom is elk idee welkom en nemen we elk idee serieus in overweging.

Portretfoto van Ineke Couwenberg
Neem contact op met:
Ineke Couwenberg Marktmanager agro
Initiatief in de sector Food en Agri

Duurzame omgeving

Innovatie is mogelijk op veel manieren. Het kan een radicaal nieuw idee zijn of juist een slimme verbetering van een bestaand product of bestaande dienst. Waar we in ieder geval naar op zoek zijn, is een enthousiaste groep mensen in een bepaald gebied die kansen zien en willen zien om hun omgeving duurzamer te maken. Hoe en wat, dat bepaalt u helemaal zelf en daar willen we met elkaar vooral van leren.

Vier aandachtsgebieden

Innovatie betekent de platgetreden paden verlaten en bestaande kaders doorbreken. Om aan te geven hoe breed we willen kijken, hebben we vier aandachtsgebieden benoemd waarbinnen innovaties kunnen plaatsvinden.

Mens

Agrarisch ondernemen vraagt in de komende twintig jaar om andere vaardigheden en om een ander soort ondernemerschap. Initiatieven voor de InnovatieTafels kunnen dan ook betrekking hebben op u als mens en ondernemer. Bent u leergierig genoeg om hierin stappen te zetten? En stapt u mee in om samen met collega-ondernemers in volledig vertrouwen uw kennis en vaardigheden uit te breiden?

Keten

Voor wie een gezond(er) verdienmodel wil, is het logisch om op zoek te gaan naar innovatie in de keten. Loopt u al een tijdje vast of ervaart u onoverkomelijke drempels? Wilt u verrast worden door de kracht van samen nadenken en brainstormen? U zult versteld staan van wat er toch mogelijk blijkt te zijn als u er samen de schouders onder zet!

Technologie

Productieprocessen lijken vaak uit graniet gehouwen. Hoe mooi is het om kruisbestuiving vanuit een andere branche te ervaren? Om te ervaren waar nog niemand aan gedacht heeft? Om iets bestaands een nieuwe toepassing te geven. Zo komen we samen tot nieuwe oplossingen voor een duurzame toekomst.

Gebied en samenleving

Een wezenlijk deel van de oplossingen voor een duurzame toekomst is meer verbinding tussen de agrarische ondernemer en de burgers. Wilt u samen met uw omgeving aan de slag voor een nieuwe, betere toekomst? Betrek anderen in de regio en enthousiasmeer ze om mee te doen.

Meer weten of meedoen?

Hebben we uw interesse gewekt en wilt u ook graag met collega-ondernemers aan de slag met innovatie? Meld u dan nu aan via het aanmeldformulier of neem contact op met Ineke Couwenberg, marktmanager, via telefoonnummer 013-4647127 of stuur Ineke een e-mail. Wij horen graag uw ideeën.

Wilt u uw initiatief met ons delen? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Ineke
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan