Versoepeling administratieve (loonbelasting)verplichtingen verlengd

25 januari 2021
Artikel

Als u personeel aanneemt, krijgt u te maken met diverse wettelijke administratieve verplichtingen op het gebied van loonheffingen. Door de coronamaatregelen kunt u daar wellicht niet aan voldoen. Daarom verlengt de Belastingdienst de maatregel tot 30 juni 2021.

Portretfoto van Mirjam van de Langerijt
Neem contact op met:
Mirjam van de Langerijt Senior belastingadviseur
Versoepeling administratieve (loonbelasting)verplichtingen verlengd

Administratieve verplichtingen

Doorgaans heeft een tekortkoming in de administratieve verplichtingen voor de loonheffingen grote gevolgen (bijvoorbeeld toepassing anoniementarief van 52%). Vanaf 12 maart 2020 neemt de Belastingdienst een soepel standpunt in als u uw administratieve verplichtingen voor de loonheffingen niet, niet op tijd of niet volledig kunt nakomen door de coronamaatregelen. Aanvankelijk zou de goedkeuring gelden tot 1 april 2021. Nu de crisis voortduurt is besloten om de goedkeuring te verlengen tot 30 juni 2021.

Let op: U moet wel kunnen motiveren dat u in alle redelijkheid niet kunt voldoen aan de verplichtingen. Werken uw werknemers, net als vóór de coronamaatregelen, op kantoor, dan kunt u geen beroep doen op een coulante houding van de Belastingdienst. Ook moet u de tekortkoming herstellen, zodra u dat kunt. 

Ook verlenging voor goedkeuring reiskostenvergoeding

Vanaf 12 maart 2020 geldt ook een goedkeuring voor vaste (reis)kostenvergoedingen in 2020. Ook die maatregel is verlengd, maar (voorlopig) slechts tot 1 april 2021. Houd wel rekening met de voorwaarden.  

Meer weten? 

Wilt u weten welke administratieve verplichtingen u heeft op het gebied van de loonheffingen? Onze belastingadviseurs helpen u graag. Alle informatie over onder andere reiskostenvergoedingen in 2020 en 2021 kunt u lezen op onze pagina 'Thuiswerken en kostenvergoedingen' of neem contact op met Mirjam van de Langerijt, senior belastingadviseur, via telefoonnummer 013-5914140 of stuur Mirjam een e-mail

Wilt u meer weten over (loonbelasting)verplichtingen? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Mirjam
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan