Verlengingsseizoen collectief pensioen weer geopend: onderneem nu actie!

7 augustus 2019
Artikel

Loopt eind 2019 de pensioenovereenkomst van uw organisatie af? Dan is er weer een intensieve periode aangebroken om deze arbeidsvoorwaarde ook in 2020 weer naar ieders wens te laten lopen.

Portretfoto van Bart van de Wouw
Geschreven door:
Bart van de Wouw Senior pensioenadviseur
Werknemer en adviseur in gesprek over verlenging collectief pensioen

Overstap naar beschikbare premieregeling

Als er binnen uw organisatie nog een middelloonregeling loopt, dan is de kans groot dat onder druk van de lage marktrente en de toegenomen levensverwachting, voortzetting van de huidige regeling budgettair niet haalbaar is. Kostenstijgingen van 30% tot 70% zijn daarbij niet ondenkbaar. Alternatieven zijn voor handen, zoals het versoberen van de regeling.  Vaak zijn rigoureuzere wijzigingen toch onontkoombaar. De overstap naar een beschikbare premieregeling is eerder regel dan uitzondering. En niet zonder reden. Met een beschikbare premieregeling is de organisatie voor de hoogte van de premie niet meer afhankelijk van de rentestand. De inleg staat vast en dat is wel zo prettig voor u als werkgever.

Beschikbare premieregeling uitgangspunt pensioenakkoord

De beschikbare premieregeling is het uitgangspunt van het onlangs gesloten pensioenakkoord. Naar verwachting zal in 2021 of 2022 de premieregeling leidend zijn in Nederland. Dat geldt niet alleen voor de pensioenregelingen die zijn verzekerd bij een verzekeraar. Ook de bedrijfstakpensioenfondsen zullen naar dit systeem overstappen. De inleg staat daarmee centraal en niet langer de pensioenhoogte.

Nieuwe pensioenovereenkomst: houdt rekening met pensioenakkoord

Uit het pensioenakkoord komt naar voren dat met leeftijd stijgende premies na invoering van het pensioenakkoord niet meer zijn toegestaan. Er zal een passende compensatie moeten volgen aan de werknemers die door het pensioenakkoord minder pensioen gaan opbouwen. Als de pensioenovereenkomst toch verlengd moet worden dan is het verstandig om waar mogelijk nu al rekening te houden met de uitgangspunten van het nieuwe pensioenakkoord. Dit kan besparingen opleveren op het vlak van toekomstige compensatie en advieskosten van uw adviseur.  

Instemming werknemer en OR noodzakelijk

Een wijziging van de pensioenregeling is een wijziging van arbeidsvoorwaarden. Daarom is instemming van de individuele werknemer en de OR noodzakelijk. Duidelijke en zorgvuldige communicatie is hét middel in dit proces. Neem voldoende tijd en zorg dat u hiermee op tijd (nu) start. 

Actieplan verlenging pensioenovereenkomst

  • Neem contact op met een pensioenadviseur die een onafhankelijke positie inneemt en in staat is objectief pensioenadvies te leveren over zowel inhoud als de (nieuwe) uitvoerder.
  • (Her)formuleer het pensioenbeleid van uw onderneming.
  • Combineer dit traject waar mogelijk met de aankomende wijzigingen op grond van het nieuwe pensioenakkoord.
  • Vorm een werkgroep en betrek tijdig de OR en de werknemers.
  • Maak een projectplan.

Gratis webinar

Wilt u meer weten over de alternatieven voor een collectieve pensioenregeling? Bekijk dan het gratis webinar 'Verlenging collectieve pensioenregeling'. Bart van de Wouw, senior pensioenadviseur, gaat in dit webinar verder in op de mogelijkheden die u heeft, het proces als u van pensioenregeling wijzigt en de impact op uw organisatie.

Wilt u ondersteuning bij de verlenging van uw pensioenovereenkomst? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bart
Portretfoto van Bart van de Wouw
Senior pensioenadviseur
Bel
013-4647287
Icoon webinar

Webinar 'Verlenging collectieve pensioenregeling'

Inzicht in de alternatieven voor een collectieve pensioenregeling
Bekijk het gratis webinar
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan