Verhoging lasten werknemersverzekeringen 2023

11 oktober 2022
Artikel

Heeft u werknemers in dienst met een loon boven het huidige maximumpremieloon? Dan kunnen uw werkgeverslasten in 2023 sterk stijgen.

Portretfoto van Ronald van Leeuwen
Neem contact op met:
Ronald van Leeuwen Senior belastingadviseur en specialist loonheffingen
salarisordner

Wijziging premiepercentages 2023

De premiepercentages van de werknemersverzekeringen wijken niet veel af van de percentages van 2022. Zo daalt de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet licht van 6,75% in 2022 naar 6,68% in 2023. De WW- en WIA-premies blijven ongeveer gelijk. De definitieve premiepercentages moeten nog worden vastgesteld, maar hierin zijn geen grote wijzigingen te verwachten.

Wijziging maximumpremieloon 2023

De reden dat werkgevers in 2023 aanzienlijk hogere lasten hebben, is de forse stijging van het maximumpremieloon. Dit maximum is in 2022 nog € 59.706, maar stijgt naar € 66.952 in 2023. Deze stijging komt door de verhoging van het wettelijk minimumloon per 1 januari 2023 met 10,15%. Hierdoor betaalt u als werkgever mogelijk tot circa € 1.500 extra premie per jaar voor elke werknemer die meer verdient dan het huidige maximumpremieloon.

Wat betekent dit voor u?

De voorgestelde stijging van het maximumpremieloon kan leiden tot aanzienlijk hogere werkgeverslasten. Dit is wel afhankelijk van onder andere de grootte van uw bedrijf, de sector waarin u actief bent, het aantal werknemers en of u wel of geen eigenrisicodrager bent. Houd hier dus nu al rekening mee bij het bepalen van uw budgetten en offertecalculaties voor 2023.

Meer weten?

Heeft u nog vragen over de voorgestelde verhoging van het maximumpremieloon? Neem dan contact op met Ronald van Leeuwen, senior belastingadviseur, via telefoonnummer 013-4647268 of stuur Ronald een e-mail.

Wilt u meer weten over het maximumpremieloon? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Ronald
Portretfoto van Ronald van Leeuwen
Senior belastingadviseur en specialist loonheffingen
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan