Vakgebieden en specialismes binnen ABAB

2 december 2016
Artikel

Samen met 700 collega's werk je vanuit één of meerdere vestigingen voor met name niet-beursgenoteerde ondernemingen, instellingen en organisaties uit de non-profitsector.

Melanie Remie - Coppens
Geschreven door:
Melanie Remie-Coppens Recruiter
Vakgebieden en specialismes binnen ABAB

ABAB onderscheidt zich door haar brede dienstverlening. Voor alle klanten, nationaal of internationaal en klein, middelgroot of groot, geldt dat zij de ondersteuning krijgen die bij hen past. Wij kiezen voor een persoonlijke relatie met onze klant waarin we proactief meedenken en kansen en uitdagingen tijdig signaleren. Zo leveren we met onze kennis en expertise een bijdrage aan het succes van onze klanten.

 

                                   Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden?

 

Audit en Assurance

Bij Audit en Assurance richt jij je op de totale financiële verantwoording van onze wettelijke controles voor (inter)nationale ondernemingen. Naast wettelijke controles voeren wij ook vrijwillige controles uit. Wij hanteren hierbij de hoogste eisen op het gebied van integriteit en onafhankelijkheid. Jij vervult een kritische klankbordfunctie en een signalerende rol naar Raad van Commissarissen, toezichthouders en directie en management. ABAB attendeert de ondernemer en onderneming proactief op zowel risico’s in de bedrijfsvoering als mogelijke frauderisico’s en andere te onderkennen bedrijfsrisico’s.

Accountancy

Als accountant bij ABAB verricht je meer werkzaamheden dan alleen jaarrekeningen samenstellen. Jij geeft je klant een compleet inzicht in de bedrijfsvoering door onder andere het verzorgen van begrotingen en liquiditeitsoverzichten met behulp van actuele cijfers vanuit Mijn ABAB. Hiermee helpen we klanten vooruit te kijken. Samen met de relatiemanager fungeer je als accountant van ABAB als vertrouwenspersoon en houden wij de klant scherp. Ook ondersteun je bij gesprekken met intermediairs, zoals banken en notarissen.

Belastingadvies

Het adviseren en begeleiden van onze klanten op fiscaal-economisch en fiscaal-juridisch terrein staat centraal in je functie als belastingadviseur. Je bent een belangrijke gesprekspartner voor de klant. Je werkt daarom ook veel samen met collega’s van andere disciplines. Als belastingadviseur bij ABAB ondersteun je de klanten bijvoorbeeld bij fusies, herstructureringen, bedrijfsovernames en bedrijfsbeëindigingen.

Bij ABAB hebben we een grote algemene fiscale praktijk. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid je te specialiseren in de volgende gebieden:

 • btw;
 • loonbelasting;
 • Estate planning;
 • financiële planning;
 • pensioenadvies (dga en collectief);
 • internationaal ondernemen. 

 

Corporate Finance

Als adviseur van ABAB Corporate Finance begeleid je klanten bij de aan- of verkoop van een bedrijf,  bij het financieren en bij het waarderen van de onderneming. Of het nu gaat om een bedrijfsovername of fusie, een management buy-in of buy-out of een bedrijfsfinanciering: als adviseur ondersteun je je klant op een pragmatische en professionele manier. Je werkt, afhankelijk van de vraagstukken, samen met accountants, belastingadviseurs, juristen en pensioenadviseurs. 

Juridisch advies 

Als jurist bij ABAB beschik je over uitgebreide kennis en ervaring om klanten van juridisch advies te kunnen voorzien. Je kijkt zowel naar de zakelijke als privé-situatie van je klanten. Je bent het eerste aanspreekpunt bij juridische vraagstukken, van het opstellen van akten, het toetsen van overeenkomsten tot het voorkomen en oplossen van geschillen.

Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat klanten zorgeloos kunnen ondernemen. Je houdt niet alleen rekening met de huidige situatie, maar ook met de toekomstplannen van je klanten.

Als jurist bij ABAB kun specialiseren in:

 • personen en familierecht;
 • ruimtelijke ordening, milieu en vastgoed;
 • arbeidsrecht;
 • ondernemingsrecht.

Relatiemanagement

ABAB kiest voor een persoonlijke relatie met haar klanten. Proactief meedenken met de klant en het signaleren van kansen staan hierin centraal. De relatiemanager is daarin de sleutelfiguur. Hij is het eerste aanspreekpunt en de persoonlijke sparringpartner voor onze klanten.

Als relatiemanager bij ABAB ben jij dus de schakel tussen de klant en de specialisten van ABAB. Jij denkt proactief mee, signaleert kansen en risico’s en brengt de klant in contact met de juiste specialist. Dat doe je met enthousiasme en betrokkenheid.

Subsidiefocus

Subsidiefocus is een landelijk opererend subsidieadviesbureau voor het bedrijfsleven. Subsidiefocus richt zich op subsidiemanagement in de meest brede zin van het woord en werkt voor onder andere ondernemingen die actief zijn in de High Tech Systemen en Materialen, ICT en Creatieve Industrie, Agro en Agri en Food. Subsidiefocus is onderdeel van ABAB Accountants en Adviseurs.

Als consultant bij Subsidiefocus is een persoonlijke relatie met je klanten erg belangrijk. Je ondersteunt je klanten in alle fasen van het subsidietraject. Je bent een sleutelfiguur bij het realiseren van plannen door het omzetten van subsidiekansen naar succesvolle aanvragen.

ABAB Salaris- en Personeelsdiensten

Bij ABAB Salaris- en Personeelsdiensten adviseer en ondersteun je onze klanten bij alle voorkomende personeelsvraagstukken. Jij bent (samen met je collega's) verantwoordelijk voor een optimaal salaris- en personeelsbeleid dat bijdraagt aan het realiseren van de organisatiedoelen, zodat de klant zich kan richten op zijn medewerkers en organisatie.

Staff en support

Als medewerker van staff en support verzorg je de professionele ondersteuning van je collega's op alle locaties. Denk hierbij aan de stafafdelingen:

 • personeel & organisatie;
 • marktmanagement, marketing en pr;
 • accountsecretariaat;
 • facilities;
 • finance & control;
 • ICT;
 • vaktechniek accountancy en belastingadvies.

Wil je meer weten over werken bij ABAB? Neem contact op met Melanie.

Mail Melanie
Melanie Remie - Coppens
Recruiter
Bel
013-4647274