Uw ondernemerskwaliteiten ontwikkelen, hoe doet u dat?

30 mei 2022
Blog

Er zijn regelmatig momenten dat er een beroep wordt gedaan op uw ondernemerskwaliteiten. Zo moet u actie ondernemen als de energieprijzen stijgen of als er een cruciale medewerker vertrekt. Het is dan ook niet slim om te wachten op omstandigheden die uw ondernemerschap bevorderen. U kunt namelijk veel leren van collega-ondernemers. Wat u meemaakt of nog mee gaat maken, heeft een ander vaak al ervaren.

Portretfoto van Eric Flinterman
Neem contact op met:
Eric Flinterman Relatiemanager tuinbouw
Uw ondernemerskwaliteiten sneller laten groeien

Van oudsher zijn wij in de tuinbouw gewend om van elkaar te leren door middel van studieclubs. Zo zijn we op teelt-technisch gebied wereldberoemd geworden. We weten dus dat we veel van elkaar kunnen leren. Dit kan echter ook op het gebied van ondernemerschap!

Rondetafelbijeenkomsten key

Ik mag al jaren rondetafelbijeenkomsten organiseren met als doel om ondernemers van elkaar te laten leren op het gebied van ondernemerschap. Het is hierbij een voordeel als ondernemers elkaar nog niet kennen. Door open en vertrouwelijk met elkaar praktijkervaringen te delen, ontstaat een bijzondere dynamiek. Zaken die al langer ergernis gaven, worden aangepakt. Kansen die al langer gesignaleerd waren, worden benut.

Oplossingen en kansen delen

Wat mij hierin is opgevallen de afgelopen vijftien jaar, is dat totaal verschillende ondernemers dezelfde problemen en uitdagingen hebben. De manier waarop zij problemen oplossen is heel verschillend. Dát is de kracht van ondernemersclubjes die deze thema’s met elkaar willen delen. Om te voorkomen dat deze bijeenkomsten praatclubs worden, eindigt elke deelname na maximaal twee jaar. Dan is het tijd om weer aan een andere groep deel te nemen.

Zeer effectief

Deelname aan rondetafelbijeenkomsten is zeer effectief! Met circa vijf bijeenkomsten per jaar kosten ze u relatief weinig tijd. Het is niet nodig om studiemateriaal tot u te nemen. De kennis zit immers bij uzelf en bij de andere deelnemers. Nieuwe kennis en waardevolle expertise liggen voor het oprapen! Iets voor u?

Dit blog verscheen eerder op GoedemorgenSierteelt.

Meer weten?

Neem contact op met Eric Flinterman, relatiemanager tuinbouw, via telefoonnummer 073-6465419 of stuur Eric een e-mail.

Lees al onze tuinbouwblogs.

Nieuwe kennis en waardevolle expertise liggen voor het oprapen. Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Eric
Portretfoto van Eric Flinterman
Relatiemanager tuinbouw
Bel
073-6465419
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan