Uitfasering pensioen in eigen beheer

17 november 2016
Wet- en regelgeving

Vanaf 31 maart 2017 kunt u geen pensioen in eigen beheer meer opbouwen. Ook het overhevelen van bij een verzekeraar ondergebracht dga-pensioen naar eigen beheer mag niet meer. Wilt u voor die tijd nog iets regelen, kom dan snel in actie.
 

Portretfoto van Koen Jansen
geschreven door:
Koen Jansen Senior belastingadviseur
Bril en pen liggen op contract pensioen in eigen beheer

Daarnaast komt er een tijdelijke maatregel die voorziet in de mogelijkheid van een fiscaal gefaciliteerde afkoop van het reeds opgebouwde pensioen in eigen beheer. De dga heeft nog drie jaar de mogelijkheid zijn opgebouwde pensioenaanspraak fiscaalvriendelijk af te kopen.

Om de afkoop in drie jaar te bereiken geldt een gefaciliteerde afkoopmogelijkheid van drie jaren, namelijk 2017, 2018 en 2019. De kortingen van 34,5% (2017), 25% (2018) en 19,5% (2019) nemen jaarlijks af. De dga moet bij een eventuele afkoop over voldoende liquide middelen beschikken.

De directeur-grootaandeelhouder (dga) die zijn pensioenaanspraak niet wil afkopen, kan zijn pensioen in eigen beheer omzetten in een spaarvariant bij uitfasering (SBU).

Tip

U heeft als dga vanaf 1 januari 2017 drie jaar de mogelijkheid uw opgebouwde pensioenaanspraak fiscaalvriendelijk af te kopen. Schakel uw pensioenadviseur in om te kijken wat de mogelijkheden zijn in uw geval.

Wilt u meer weten over pensioen in eigen beheer? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Koen
Portretfoto van Koen Jansen
Senior belastingadviseur
Bel
0165-531316
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan