Trends en ontwikkelingen in de industrie

19 november 2021
Artikel

Na een flinke krimp in 2020 (-4,3%) kent de industriesector in 2021 een groei van 4%-5%. De industriële productie is nu al hoger dan voor de coronacrisis. In het voorjaar is zelfs de snelste groei in de industrie sinds september 2018 geconstateerd.

Logo van ABAB
Neem contact op met:
ABAB
Industrie

De stijging van de industriële productie is afhankelijk van meerdere factoren. Zo moet er vraag zijn naar producten. In 2021 is de vraag vanuit zowel het binnen- als buitenland toegenomen, maar om aan de vraag te kunnen voldoen, moet er voldoende materiaal en personeel zijn. De sector heeft hier echter een tekort aan. Daardoor ontstaan productieproblemen, waardoor er recordlange levertijden zijn.

Daarnaast stijgen de inkoopkosten voor onderdelen, materialen, energie en transport. Dit wordt in de afzetprijzen verrekend, waardoor de prijzen voor consumenten stijgen, maar dit gaat niet in hetzelfde tempo als de inkoopprijzen. Hierdoor staan de winstmarges onder druk.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen in de industriële sector? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 013-4647100 of stuur ons een e-mail.

Wilt u meer weten over de industrie? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail ABAB
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan