Traject Jong Ondernemerschap #1: jij als ondernemer

23 september 2022
Artikel

Op donderdag 22 september 2022 was de aftrap van de zesde editie van het traject Jong Ondernemerschap. Tijdens de eerste bijeenkomst leerden de deelnemers zichzelf beter kennen en maakten ze kennis met elkaar. 

Portretfoto van Bas Korsten
Neem contact op met:
Bas Korsten Bedrijfsadviseur
Traject Jonge Ondernemers

Er was weer volop animo voor deelname aan het traject. Uit de aanmeldingen zijn twaalf deelnemers geselecteerd. Enkele belangrijke criteria voor deelname zijn de fase van ondernemerschap, motivatie, leeftijd en diversiteit aan sectoren.

Ambities en kwaliteiten

Na een korte introductie kregen de ondernemers meteen een opdracht: teken jezelf in jullie bedrijf. Het bleek een mooie manier om in gesprek te gaan over elkaars ambities en kwaliteiten. Wie ben jij en wat heb jij in de wereld te zetten? Waarom wil jij ondernemer worden en waarom dit bedrijf?

Na een korte pauze volgde een rondleiding over het bedrijf waar de bijeenkomst plaatsvond: Boerengolf Hedel.

Als voorbereiding op de bijeenkomst deden de deelnemers een kleurentest, de ABAB IKTO-test. Jouw ‘kleur’ zegt iets over jouw persoonlijkheid en ondernemersstijl. De resultaten werden met elkaar besproken en iedere deelnemer kreeg een rapport mee met de uitslag van de kleurentest. Hierin kunnen zij goed zien wat hun persoonlijke voorkeursstijlen zijn in ondernemerschap, op welke wijze er kennis en informatie vergaard wordt, maar bovenal helpen andere personen (familie, medewerkers en erfbetreders) beter te begrijpen, zodat er succesvoller samengewerkt kan worden.

Samenwerking in het familiebedrijf

Na het diner vertelt Marlies Bosker van Movaeres over de geschiedenis van en de samenwerking in een familiebedrijf. Door ook de verwachtingen en het toekomstbeeld van familieleden tijdig te bespreken, voorkom je frustraties op een later moment. Naast de persoonlijkheden, werden ook de dynamieken in het familiebedrijf in beeld gebracht.

Al met al een interessante en succesvolle bijeenkomst. De volgende bijeenkomst staat gepland op 10 oktober. De deelnemers krijgen hiervoor de opdracht mee om de historie van het familiebedrijf in beeld te brengen: van het ontstaan tot de ontwikkeling naar het huidige bedrijf.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over het traject Jong Ondernemerschap? Neem contact op met Bas Korsten, bedrijfsadviseur, via telefoonnummer 06-22930680 of stuur Bas een e-mail.

Wilt u meer weten over het traject Jong Ondernemerschap? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bas
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu