Tips voor het verrekenen van ondernemingsverliezen

16 november 2022
Artikel

Heeft uw onderneming nog te verrekenen verliezen uit eerdere boekjaren? Dan kunt u deze mogelijk benutten in 2022 of toekomstige jaren.

Portretfoto van Robert Gall
Neem contact op met:
Robert Gall Hoofd vaktechniek Belastingadvies
op laptop verrekenen van ondernemingsverliezen

Verliesrekening in de vennootschapsbelasting

Per 2022 zijn de regels voor de verliesverrekening in de vennootschapsbelasting gewijzigd. De beschikbare verliezen kunnen voor 100% verrekend worden met de belastbare winst tot een maximum van € 1.000.000. Is uw winst hoger dan € 1.000.000? Dan mag u maximaal 50% daarvan verrekenen met de beschikbare verliezen uit andere jaren. Daar staat tegenover dat de termijn van zes jaar voor de voorwaartse verliesverrekening komt te vervallen. Voor verliezen die zijn geleden in 2013 en latere jaren is er geen beperking meer in de tijd.

Verliesrekening in de inkomstenbelasting

Voor ondernemers in de inkomstenbelasting zijn verliezen verrekenbaar met de winsten van de drie voorafgaande jaren en de negen volgende jaren. Dat verandert niet in 2023. In 2022 kan een eventueel verlies uit 2013 nog verrekend worden. Soms zijn er mogelijkheden om de winst te verhogen, zodat de verliezen wel verrekend kunnen worden. Overleg zo snel mogelijk met uw belastingadviseur welke mogelijkheden er in uw situatie zijn.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het behalen van fiscaal voordeel? Neem contact op met Robert Gall, senior belastingadviseur, via e-mail.

Bekijk alle fiscale eindejaarstips. 

Wilt u meer weten over verrekenen van ondernemingsverliezen? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Robert
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan