Terugvraag btw uit niet-EU-landen

2 november 2021
Artikel

Start eind 2021/begin 2022 tijdig met het in kaart brengen van lokale btw die u betaalde voor bepaalde goederen en diensten in niet-EU-landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Zwitserland, IJsland, Liechtenstein, Monaco en San Marino.

Portretfoto van Anne Kin
Neem contact op met:
Anne Kin Belastingadviseur
Terugvraag btw uit niet-EU-landen

Vaak kennen deze landen andere deadlines voor het indienen van teruggaafverzoeken. Dien dergelijke teruggaafverzoeken daarom zo snel mogelijk na afloop van het jaar 2021 in. Zo kan tijdig in kaart worden gebracht of zaken niet in orde zijn of aanpassing behoeven. Dat voorkomt dat teruggaafverzoeken onnodig worden afgewezen en vertraging oplopen.

Terugvragen van btw uit andere EU-landen

U kunt de door u betaalde buitenlandse btw over 2021 in veel gevallen terugvragen. Daarvoor is het wel nodig dat uw facturen correct zijn en aan de teruggaafvereisten van het desbetreffende land voldoen. Daarom is het van belang om dit op voorhand goed in kaart te brengen. Op deze manier voorkomt u onnodige vertraging of afwijzingen. Veel Belastingdiensten stellen bij een teruggaaf (zeker bij hoge btw-bedragen) aanvullende vragen. Zij kunnen de teruggaaf weigeren als u niet aan bepaalde verplichtingen in dat land heeft voldaan. Het advies is om niet te lang te wachten met het terugvragen van btw.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Of twijfelt u in welk tijdvak u recht heeft op een (gedeeltelijke) btw-teruggaaf? Neem dan contact op met Anne Kin, belastingadviseur bij ABAB International, via telefoonnummer 013-5915125 of stuur Anne een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Anne
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan