Tegemoetkoming studiekosten werknemers? 15 november is er weer STAP-budget

3 juli 2023
Artikel

Willen uw medewerkers een cursus of opleiding volgen? Of wilt u investeren in uw eigen ontwikkeling? Het STAP-budget is er ook voor werkgevers! Op 15 november 2023 gaat de STAP-regeling weer open.

Portretfoto van Corry Verhoeven
Neem contact op met:
Corry Verhoeven HX-adviseur
studeren werknemer

Tegemoetkoming studiekosten: STAP

Sinds 1 januari 2022 zijn studiekosten privé niet meer aftrekbaar van de inkomstenbelasting. De STAP-regeling, Stimulering Arbeidsmarktpositie, is hiervoor in de plaats gekomen. Een subsidie die ook voor u interessante kansen biedt. Via het STAP-budget kan uw personeel zich namelijk verder ontwikkelen. En dat schept weer mogelijkheden om te groeien binnen uw organisatie. Maar vergeet daarnaast ook uw eigen ontwikkeling niet. Heeft u behoefte aan een cursus leiderschap, time management of verandermanagement? Het kan allemaal met STAP.

Hoe werkt STAP?

Met STAP kunnen uw werknemers een tegemoetkoming aanvragen voor hun studiekosten. De tegemoetkoming bedraagt maximaal € 1.000 per werknemer en kan per persoon één keer per jaar aangevraagd worden. Dit is de resterende openingsdatum voor 2023:

  • 15 november

Het STAP-budget is beperkt én populair. Wilt u dus aanspraak maken op een tegemoetkoming? Dan is het belangrijk dat u uw aanvraag direct op de eerste dag van het tijdvak indient.

Scholingsmogelijkheden STAP

STAP is extra interessant, omdat het heel breed ingezet kan worden. Het opleidingsaanbod is groot. Wilt u weten of een opleiding onder het STAP-budget valt? Check het STAP scholingsregister.

Tip: wil uw werknemer een opleiding volgen die duurder is dan het STAP-budget? Dan kunt u overwegen de resterende kosten op u te nemen. Uw werknemer kan uw bijdrage opvoeren bij zijn subsidieaanvraag.

Personeel binden door ontwikkeling

Wist u dat de mogelijkheden tot groei één van de basisbehoeften is van medewerkers? Medewerkers die de kans krijgen zich te ontwikkelen en zo carrièrestappen kunnen maken, voelen zich meer betrokken bij hun werkgever en hebben minder de neiging om zich heen te gaan kijken. Alle reden dus om het STAP-budget te promoten onder uw personeel!

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die het STAP-budget biedt? Of bent u benieuwd hoe u uw medewerkers kunt stimuleren zich te ontwikkelen? Neem contact op met Corry Verhoeven, HX-adviseur bij ABAB Salaris- en Personeelsdiensten, via telefoonnummer 06-51367591 of stuur Corry een e-mail.

Wilt u meer weten over STAP? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Corry
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan