Subsidies voor innovaties in de sport

Bij sport denkt u misschien niet direct aan subsidies. Toch zijn er zeker mogelijkheden om subsidie aan te vragen. Bijvoorbeeld voor innovatieve projecten  in de top- of breedtesport. En ook investeringen gericht op spelplezier, de toegankelijkheid van de sport of het verbeteren van uw sportcomplex kunnen in aanmerking komen.

Portretfoto van Mariska Teurlings
Neem contact op met:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
sportveld

WBSO 

Voor technisch uitdagende innovaties op het gebied van sport, het ontwikkelen van  nieuwe producten of het uitvoeren van technisch wetenschappelijk onderzoek kunt u gebruikmaken van de subsidiemogelijkheden van de Wet Bevordering Speur- & Ontwikkelingswerk (WBSO). U kunt met deze subsidie uw loonkosten en overige kosten en uitgaven voor uw project verlagen. 

Op-Zuid en MIT voor de sport

Voert u als zelfstandig mkb-onderneming een hoogwaardig innovatief sportproject uit? Of doet u dat in samenwerkingsverband? Dan zijn deze regelingen interessant. Voorwaarde is wel dat uw onderneming aangesloten is bij een van de (regionale) topsectoren.

Meer subsidiemogelijkheden 

Heeft u een goed idee voor een innovatief product of innovatieve dienst op het gebied van sport en wilt u dit uitwerken tot een werkend prototype? Dan is de kans groot dat uw project past binnen een van de Sportinnovator-regelingen: Sportinnovator ideeën, Sportinnovator projecten en Sportinnovator centra.

Samenwerkingsverbanden die zich richten op het voorkomen van sportblessures kunnen een beroep doen op de subsidieregeling Sportblessurepreventie van ZonMW. Daarnaast bieden ook provincies subsidiekansen voor projecten op het gebied van sport en sportparticipatie.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de subsidiemogelijkheden in de sport contact op met Mariska Teurlings, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465336 of stuur Mariska een e-mail.

Wilt u meer weten over subsidie voor innovatie binnen de sport? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Mariska
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan