Extra budget subsidieregeling praktijkleren 2020-2021

Biedt u als werkgever een praktijkleerplaats aan? Maak gebruik van de subsidie praktijkleren. U ontvangt dan een tegemoetkoming voor de kosten van de begeleiding van een leerling, student of promovendus. Voor het schooljaar 2020-2021 is extra budget vrijgemaakt.

Portretfoto van Mariska Teurlings
Neem contact op met:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
Studenten die werkend leren

Subsidie praktijkleren

De overheid wil ondernemers stimuleren te investeren in het opleiden van toekomstig beroepspersoneel. De subsidie praktijkleren compenseert u voor de tijd die u nodig hebt om de leerling-werknemers goed te begeleiden. De hoogte van uw vergoeding hangt af van het aantal weken dat een leerling bij u gewerkt heeft en is maximaal € 2.700 per student.

De subsidie wordt per studiejaar verstrekt. Tot en met 16 september 17.00 uur 2021 kunt u een aanvraag indienen voor het schooljaar 2020-2021. De tegemoetkoming geldt voor de begeleiding van de volgende leerlingen:

  • leerlingen die een leer-werktraject volgen in het vmbo;
  • mbo-studenten die een beroepsbegeleidende leerweg (bbl) volgen;
  • studenten die een duale of deeltijd hbo-opleiding doen;
  • promovendi en technologisch ontwerpers in opleiding (toio’s).

Extra budget 2020-2021

Voor het schooljaar 2020-2021 is de subsidieregeling praktijkleren verruimd. Eerder werd al extra geld vrijgemaakt voor de landbouw, horeca- en recreatiesector. Nu komt er nog eens € 10,6 miljoen extra budget beschikbaar voor veel andere sectoren. De overheid hoopt zo veel werkgevers te stimuleren om ook tijdens de coronacrisis stages en leerbanen aan te bieden.

Andere subsidiemogelijkheden personeel

Naast de subsidie voor praktijkleren zijn er nog meer interessante subsidies voor de financiering van een opleiding of begeleiding van medewerkers. Kijk voor meer informatie op de overzichtspagina 'Subsidies en personeel’ op de website van Subsidiefocus.

Meer weten?

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor subsidie voor praktijkleren? Neem contact op met Mariska Teurlings, consultant subsidies bij Subsidiefocus, via telefoonnummer 073-6465475 of mail Mariska. Zij adviseert u graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.

Wilt u meer weten over dit de subsidieregeling praktijkleren? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Mariska
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan