Subsidieregeling praktijkleren

Biedt uw organisatie een stage- of werkleerplaats aan? Mogelijk komt u in aanmerking voor de Subsidieregeling praktijkleren. De subsidie is een tegemoetkoming in de kosten die u maakt voor de begeleiding van een leerling of student. De subsidie kan worden aangevraagd van juni tot en met september. 

Portretfoto Mariska Teurlings
Neem contact op met:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
Studenten die werkend leren

Subsidie voor praktijkleren

De subsidie praktijkleren blijft in ieder geval de komende jaren bestaan. In eerste instantie was de regeling verlengd tot 2019, maar deze verruiming bleek niet werkbaar. Daarom is de regeling nu verlengd tot 2023. In dat jaar wordt de regeling opnieuw geëvalueerd.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie praktijkleren, moet de werk- leerplaats gedurende het schooljaar 2019/2020 zijn aangeboden aan een leerling die deelneemt aan onderwijs binnen een van onderstaande categorieën: 

  • Vmbo: alleen het derde en vierde leerjaar van een beroepsgerichte leerweg gericht op het behalen van een startkwalificatie;
  • Voortgezet speciaal onderwijs: alleen het laatste schooljaar, onderdeel beroepspraktijkvorming;
  • Praktijkonderwijs: alleen het laatste leerjaar;
  • Mbo: alleen de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL);
  • Hbo duaal: alleen opleidingen in de sector techniek en landbouw, natuurlijke omgeving en gezondheidszorg, gedrag en maatschappij;
  • Promovendi en toio’s: alleen deelnemers met een dienstverband.

De hoogte van de subsidie varieert en is afhankelijk van het aantal weken dat u de leerling heeft begeleid. Het maximale subsidiebedrag per werk- of leerplaats bedraagt € 2.700. 

Coulance corona

Door de verplichte sluitingen als gevolg van de coronacrisis heeft de overheid besloten dat alle ondernemers de periode van 16 maart tot en met 28 april 2020 mogen meenemen als begeleidingsweken. Ook als er geen begeleiding is geweest in deze periode.

Meer weten

Wilt u meer weten over de subsidie voor praktijkleren of over uw subsidiemogelijkheden? Neem contact op met Mariska Teurlings, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465336 of stuur Mariska een mail.

Wilt u meer weten over dit de subsidieregeling praktijkleren? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Mariska
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan