Subsidiemogelijkheden ICT sector

Gingen de ontwikkelingen in de ICT-sector al razendsnel, de coronapandemie heeft het tempo verder opgeschroefd. Cloud computing, Artificial Intelligence, Cyber Security, Internet of behaviours … de maatschappelijke én economische impact is groot. Dat is ook de reden dat niet alleen de Nederlandse overheid, maar ook de Europese Unie de sector een interessant subsidielandschap aanbiedt. Het ICT-team van Epiic weet de weg.

Portretfoto van Roy Hoven
Neem contact op met:
Roy Hoven Directeur Epiic
programmeertaal ict

Innovatie

Werkt u samen met andere mkb’ers aan de ontwikkeling van nieuwe producten, processen of diensten? En sluit uw project aan bij een van de Topsectoren? Dan biedt de subsidie Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) interessante mogelijkheden. De regeling richt zich op een tweetal activiteiten: haalbaarheidsprojecten en R&D samenwerkingsprojecten.

Een andere interessante optie is de fiscale regeling Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO). Deze regeling vergoedt de loon- en overige kosten van onderzoek naar technisch nieuwe producten, processen of programmatuur. U kunt het hele jaar door WBSO aanvragen.

Duurzame investeringen

Wilt u investeren in duurzame energie of in energiebesparende technieken? Dan kunt u gebruikmaken van verschillende fiscale investeringsregelingen. Zo kunt u fiscaal voordeel aanvragen via de Energie-investeringsaftrek EIA als u een bedrijfsmiddel aanschaft dat op de Energielijst staat. En wilt u investeren in een milieuvriendelijk of duurzaam bedrijfsmiddel? Als uw beoogde aanschaf op de Milieulijst staat, kunt u gebruikmaken van de Milieu-investeringsaftrek MIA.

Let op: check altijd vóór u een koopovereenkomst tekent of uw investering voldoet aan de voorwaarden van de regelingen. Zo weet u zeker dat u geen voordeel misloopt.

Ontwikkeling personeel

Het tekort aan IT-specialisten wordt alsmaar groter. Het is daarom belangrijk te blijven investeren in de ontwikkeling van uw medewerkers. En dat kan extra aantrekkelijk met een aantal subsidies:

  • SLIM-subsidie

    Deze subsidie is erop gericht om de leercultuur in uw bedrijf te versterken. U kunt subsidie aanvragen voor het opstellen van ontwikkelplannen of loopbaanadviezen, het ontwikkelen van een methode die werknemers stimuleert zichzelf verder te scholen en het aanbieden van praktijkleerplaatsen.
  • Praktijkleren

    Wilt u leer-werkplekken aanbieden en zo toekomstig beroepspersoneel opleiden? De subsidie voor Praktijkleren compenseert u voor de tijd die u hieraan kwijt bent.

Meer weten?

Neem contact op met Roy Hoven, manager Epiic, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Roy een e-mail. Samen maken we dromen waar.

Wilt u meer weten over subsidies voor de ICT sector? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Directeur Epiic
Bel
073-6465475