Subsidiemogelijkheden Agri & Food sector

De Agri & Food sector staat voor grote uitdagingen. Nieuwe technologieën en andere innovaties zijn onmisbaar op weg naar een toekomstbestendige sector. Het is de reden dat overheid u hierbij graag ondersteunt met subsidiemogelijkheden.

Portretfoto Hans Jacobs
Neem contact op met:
Hans Jacobs Manager innovatie
kroppen sla

Innovatie

De Agri & Food sector is wereldwijd een voorbeeld als het gaat om innovatieve slagkracht. En dat wil de overheid graag zo houden. Want een toekomstbestendige sector valt of staat met innovatieve ontwikkelingen. Wilt u hier een bijdrage aan leveren? De overheid ondersteunt u graag met onder andere de volgende subsidies.

  • De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) vergoedt loon- en overige kosten voor de ontwikkeling van technisch nieuwe producten, processen of programmatuur.
  • LIFE is een subsidieprogramma voor innovatieve projecten die een bijdrage leveren aan het Europese natuur-, milieu- en klimaatbeleid.
  • U kunt gebruikmaken van de subsidie Mkb-innovatiestimulering Topsectoren (MIT) als u samen met andere mkb-ondernemers werkt aan de ontwikkeling en vernieuwing van projecten, productieprocessen of diensten. 

Duurzame investeringen

Wilt u investeren in energiezuinige of milieuvriendelijk bedrijfsmiddelen, zoals zonnepanelen, zonneboilers, windturbines, waterkrachtcentrales of CO2-reducerende installaties? Dan is de kans groot dat u in aanmerking komt voor subsidie of fiscaal voordeel. Let wel op: check altijd vóór u gaat investeren, aan welke voorwaarden uw aanschaf moet voldoen. Zo weet u zeker dat u geen voordeel misloopt.

  • Via de Energie-investeringsaftrek EIA, Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) ontvangt u fiscaal voordeel voor de aanschaf van duurzame bedrijfsmiddelen.
  • De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie SDE++ richt zich naast hernieuwbare energie ook op investeringen in CO2-reductie.

Ontwikkeling personeel

De Agri & Food sector kampt met een structureel tekort aan gekwalificeerd personeel. Des te belangrijker dat u investeert in uw vaste medewerkers. Door uw personeel de mogelijkheid te bieden hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen, zorgt u voor perspectief en bindt u uw medewerkers aan uw organisatie. Dit zijn interessante subsidies:

  • De SLIM-subsidie is erop gericht de leercultuur binnen uw organisatie te versterken.
  • Wilt u leer-werkplekken aanbieden in uw onderneming en zo toekomstig beroepspersoneel opleiden? Dan kunt u gebruikmaken van de subsidieregeling Praktijkleren.
  • Tel mee met Taal is bedoeld om de schriftelijke, reken- en digitale vaardigheden van uw personeel te verbeteren.

Meer informatie?

Neem contact op met Hans Jacobs, manager innovatie Epiic, via telefoonnummer 073-6465475 of e-mail Hans. Samen maken we dromen waar.

Wilt u meer weten over subsidies voor de Agrifood sector? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Hans
Portretfoto Hans Jacobs
Manager innovatie
Bel
073-6465475