Subsidiekansen voor innovatieve agrosector

Veel provincies zijn bereid de agrarische sector te ondersteunen bij innovatieve investeringen. De komende maanden bieden vooral het POP3-programma en de subsidieregeling Transitie veehouderijen interessante kansen.

Portretfoto van Roy Hoven
Roy Hoven Manager Subsidiefocus
Koeien grazen in de wei

Ondersteuning innovatie in de agrarische sector

De agrarische sector staat bekend om zijn innovatieve karakter. Denk aan de vele ontwikkelingen op het gebied van mechanisatie, efficiency en dierenwelzijn. Maar ook op sociaal en maatschappelijk vlak wordt er veel geïnvesteerd op weg naar een duurzame toekomst. Veel provincies ondersteunen de sector hierbij graag. Zo zijn er diverse subsidieregelingen om duurzame investeringen te stimuleren. Daarnaast worden er budgetten vrijgemaakt om landbouwers de ruimte te geven om na te denken over verbredingsactiviteiten of bijvoorbeeld omschakeling naar biologische of natuurinclusieve landbouw.

Openstellingen POP3 en Transitie veehouderijen

De komende maanden zorgen verschillende subsidieregelingen voor interessante mogelijkheden. Zo biedt het POP3-programma (Plattelandsontwikkelingsprogramma) ondersteuning aan landbouwers bij de modernisering van hun bedrijf. Voor de periode 2021-2022 is € 545 miljoen beschikbaar gesteld om de schade die de coronacrisis veroorzaakt heeft duurzaam te herstellen. Verder komen er nieuwe openstellingen van de subsidieregeling Transitie veehouderijen. Deze openstellingen zijn vooral gericht op het versterken van de biodiversiteit en de omschakeling naar natuurinclusieve landbouw. Beide subsidieprogramma’s hebben eigen kenmerken, eisen en randvoorwaarden. Laat u goed adviseren om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden.

Meer informatie

Wilt u meer weten over uw subsidiemogelijkheden? Neem contact op met Roy Hoven, manager Subsidiefocus, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Roy een e-mail. Hij adviseert u graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.

Wilt u meer weten over innovatieve investeringen? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Manager Subsidiefocus
Bel
073-6465475
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan