StiPP stopt per 2021 met payroll pensioen

20 mei 2020
Artikel

Vanaf 1 januari 2021 valt payrolling niet meer onder de pensioenregeling van het StiPP. Dit betekent dat u als werkgever in de payrollsector nu actief aan de slag moet met de opzet van de nieuwe pensioenregeling voor uw werknemers. 

Portretfoto van Bart van de Wouw
Neem contact op met:
Bart van de Wouw Senior pensioenadviseur
Payrollmedewerker en werkgever in gesprek over payroll pensioen StiPP

Pensioen payroll StiPP niet adequaat

Niet iedere payrollorganisatie is verplicht een pensioentoezegging te doen. Als de inlener geen eigen pensioenregeling heeft en er geen specifieke pensioenregeling binnen de branche/bedrijfstak geldt, is er geen pensioenverplichting voor u als payrollorganisatie. In alle andere gevallen moet u voor de payrollwerknemers een adequate pensioenregeling treffen. Ook als uw bedrijf voornamelijk uitzendkrachten in dienst heeft die, inclusief de payrollwerknemers, aangemeld zijn bij het pensioenfonds voor de flexbranche, Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP). De pensioenregeling bij StiPP is niet adequaat. StiPP heeft aangegeven voor deze payrollwerknemers geen aparte aanvullende regeling op te zetten. Met andere woorden: de payrollwerknemers zijn niet langer welkom bij StiPP.

Een adequate pensioenregeling voor payrollers

Er gelden drie minimumvoorwaarden voor een basispensioenregeling van de payrollonderneming:

  • Er mag geen wachttijd of drempelperiode zijn voordat de opbouw van het pensioen begint.
  • Er moet zowel een voorziening voor een ouderdoms- als een nabestaandenpensioen zijn.
  • De premie die de payrollonderneming afdraagt, is groter of gelijk aan de gemiddelde werkgeverspremie bij Nederlandse pensioenfondsen. Voor 2020 is deze vastgesteld op 14,6% van de pensioengrondslag.

Zorg zelf voor payroll pensioen

Heeft u een payrollonderneming of verzorgt uw organisatie payrolling op incidentele basis? Zorg dan dat u op 1 januari 2021 een eigen pensioenregeling klaar heeft staan voor uw werknemers.

Meer weten?

Wilt u zeker weten dat uw pensioenregeling voldoet aan alle wettelijke eisen? Onze pensioenadviseurs helpen u graag. Neem contact op met Bart van de Wouw, senior pensioenadviseur, via telefoonnummer 013-4647287 of stuur Bart een e-mail.

Wilt u meer weten over de pensioenregeling voor payrollers? Onze pensioenadviseur helpt u graag verder!

E-mail Bart
Download icoon whitepaper

Payroll en pensioen in 2021

Wat verandert er en wat betekent dit voor u als werkgever?
Download het whitepaper
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan