Sollicitatieprocedure

2 december 2016
Artikel

De eerste stap voor een carrière bij ABAB begint met jouw sollicitatie. Je kunt via onze website direct online solliciteren. Graag ontvangen wij een recente CV en een motivatiebrief, zodat we je sollicitatie zo goed mogelijk kunnen beoordelen. Vertel waarom je graag bij ABAB wilt werken en wat jouw toegevoegde waarde is.

 

Sollicitatieprocedure ABAB

Je hebt gesolliciteerd, en dan?

We bekijken alle sollicitaties zorgvuldig. Dit heeft soms even tijd nodig aangezien er vaak veel belangstelling is voor onze vacatures. Binnen 10 dagen krijg je bericht van ons.

Telefonische intake

Sluit jouw profiel goed aan bij de vacature, dan nemen we telefonisch contact met je op. In dit gesprek bespreken we samen met jou of er voldoende aanknopingspunten zijn voor een eerste gesprek. 

Gesprekken met collega’s uit de praktijk

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken. Je maakt niet alleen kennis met HR, maar ook met collega’s uit de praktijk. Zo krijg je meteen een beeld van je eventuele toekomstige collega’s. Wij praten met je over je motivatie voor de functie en ABAB en natuurlijk je competenties. Tijdens de gesprekken maken wij gebruik van een assessment. 

Assessment

Bij ABAB vinden wij persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. Daarom maken wij in de sollicitatieprocedure gebruik van de PaPI-methodiek. PaPi staat voor ‘Personality And Preference Inventory’ en dat is exact wat het doet: het brengt jouw voorkeursstijlen en persoonlijkheidskenmerken in kaart. De uitkomst van de vragenlijst is dus een inventarisatie en geen test met een goede of foute uitkomst. De uitkomst ontvang je in een persoonlijke rapportage en bespreken we samen in een gesprek.

Aanbieding

Als duidelijk is dat we samen verder willen dan doen we je een passend aanbod. Als jij ook akkoord bent met het aanbod, dan leggen we alles vast in een contract en verwelkomen wij je graag als nieuwe collega!