Slapend dienstverband? Geen compensatie transitievergoeding

10 maart 2017
Wet- en regelgeving

Om de transitievergoeding te omzeilen houden sommige werkgevers, hun zieke werknemer na twee jaar arbeidsongeschiktheid in dienst. Dit noemen we een ‘slapend dienstverband’. Er ligt sinds 2016 een wetsvoorstel dat regelt dat werkgevers bij ontslag vanwege langdurige ziekte compensatie krijgen voor de transitievergoeding die zij moeten betalen. Minister Asscher steekt hier nu echter een stokje voor wanneer er sprake is van een slapend dienstverband. Dat betekent dat er geen compensatie plaatsvindt voor de kosten ná de loondoorbetalingsplicht bij ziekte.

Portretfoto van Bart Leusink
Geschreven door:
Bart Leusink Manager ABAB Salaris- en Personeelsdiensten
kalender

Slapend dienstverband overbodig

Los van het feit dat Asscher een slapend dienstverband niet vindt getuigen van ‘goed werkgeverschap’, stelt hij dat dit met de compensatieregeling ook overbodig is. Het wetsvoorstel regelt dat alle transitievergoedingen die werkgevers hebben betaald voor ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid worden gecompenseerd.

Om zo snel mogelijk een einde te maken aan slapende dienstverbanden, wil de minister dit wetsvoorstel dan ook snel indienen bij de Tweede Kamer.

Wilt u meer weten over de transitievergoeding? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bart
Portretfoto van Bart Leusink
Manager ABAB Salaris- en Personeelsdiensten
Bel
0413-336515