Schenkingsvrijstellingen 2021

4 januari 2021
Artikel

Wilt u als ondernemer uw (klein)kinderen geld schenken, en heeft u de schenkingsvrijstellingen dit jaar nog niet benut? Maak dan in 2021 gebruik van de niet-benutte vrijstellingen.  De bedragen die u belastingvrij aan een ander mag schenken gaan dit jaar tijdelijk omhoog vanwege de coronacrisis.

Portretfoto van Marloes Brands
Neem contact op met:
Marloes Brands Belastingadviseur, estate planner
Ondertekenen van schenkingsovereenkomst

Schenkingsvrijstellingen in 2021

  • Kinderen (waaronder ook stiefkinderen, pleegkinderen en weduwe of weduwnaar van een overleden kind): € 6.604 per kind;
  • kleinkinderen (en derden): € 3.244 per persoon.

Er zijn verhoogde (eenmalige) schenkingsvrijstellingen voor schenkingen aan uw kinderen of hun partner, als zij tussen 18 en 40 jaar oud zijn. Zonder nadere voorwaarden mag u in 2021 eenmalig een bedrag van € 26.881 schenken. Voor schenkingen aan uw kind om een dure studie te kunnen betalen, bedraagt de vrijstelling € 55.996. Doet u een schenking aan een kind voor de eigen woning van dat kind, dan is deze schenking vrijgesteld tot maximaal € 105.302.

Let op: ouders kunnen eenmalig (per kind) kiezen voor één van de genoemde vrijstellingen. Voor alle vrijstellingen geldt dat het kind tussen de 18 en 40 jaar moet zijn en elke vrijstelling kent zijn eigen voorwaarden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over schenkingsvrijstellingen? Neem contact op met Marloes Brands, belastingadviseur en estate planner, via telefoonnummer 040-2942666 of stuur Marloes een e-mail.

Wilt u als ondernemer meer weten over schenkingsvrijstelling? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Marloes
Whitepaper downloaden

Schenken in 2021

Download het whitepaper
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan