Schenk een vrijgesteld kerstpakket

14 november 2016
Artikel

Met ingang van 2015 geldt de werkkostenregeling (WKR) voor alle werkgevers. Onder de werkkostenregeling gelden andere regels voor het kerstpakket dan onder de oude regeling. Dit is niet per definitie ongunstig voor de werkgever. Deze regeling biedt misschien zelfs mogelijkheden om een vrijgesteld kerstpakket te geven.

Portretfoto van Ronald van Leeuwen
geschreven door:
Ronald van Leeuwen Senior belastingadviseur
calculator

Kerstpakket in vrije ruimte

In principe moet onder de werkkostenregeling een kerstpakket individueel belast worden bij uw medewerkers. U houdt dan loonheffing in op het loon van uw medewerkers en uw medewerkers betalen belasting over hun kerstpakket. Omdat dit voor een kerstpakket ongebruikelijk is, willen de meeste werkgevers het kerstpakket onderbrengen in de vrije ruimte. Dit kan alleen als u de waarde van het kerstpakket als eindheffingsbestanddeel vooraf aanwijst in de vrije ruimte. In dat geval is het kerstpakket onbelast als het totaal aan aangewezen vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen dit jaar niet hoger ligt dan 1,2% van uw totale fiscale loonsom. Is dit bedrag hoger, dan betaalt u 80% eindheffing.

Let op!

Afhankelijk van uw totale fiscale loonsom en uw overige aangewezen vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen, betaalt u dus maximaal 80% belasting over de waarde van het kerstpakket. Hiermee kunnen de kosten van een kerstpakket met een waarde van € 100,- tot wel € 180,-  bedragen!

Wilt u meer weten over de werkkostenregeling? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Ronald
Portretfoto van Ronald van Leeuwen
Senior belastingadviseur
Bel
013-4647268
Download de whitepaper over de werkkostenregeling

Werkkostenregeling: belangrijke aandachtspunten

Download hier de whitepaper
Downloaden whitepaper 10 tips over de werkkostenregeling

Werkkostenregeling (WKR)

10 tips voor een goede implementatie van de werkkostenregeling
Download hier de whitepaper