RI&E Horeca

23 april 2018
Wet- en regelgeving

Heeft u minder dan 25 werknemers en gebruikt u de erkende risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E)? Dan hoeft u geen toetsing te laten doen door de arbodienst.

Portretfoto van Corry Verhoeven
Geschreven door:
Corry Verhoeven Senior adviseur personeelsmanagement
Man voert de bestellingen in op de kassa

Volgens de Arbowet bent u als werkgever verplicht om een RI&E te doen van de arbeidsomstandigheden in uw horecaonderneming. Denk aan de bedrijfsinrichting, -hulpverlening en werk- en rusttijden. Hieruit volgt een plan van aanpak om de werkdruk, het ziekteverzuim en de arbeidsongeschiktheid terug te dringen. Dit plan moet getoetst worden door de arbodienst en dat kost geld. Als u minder dan 25 werknemers in dienst hebt, volstaat het invullen van de erkende RI&E Horeca en hoeft u geen toetsing te laten doen door de arbodienst.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Corry
Portretfoto van Corry Verhoeven
Senior adviseur personeelsmanagement
Bel
06-51367591
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan