‘Relatiemanager brengt je in contact met de juiste specialist’

Referentie

Ruim twintig jaar geleden startte Leo de Pauw zijn bedrijf VPG Aluminium Ramen & Geveltechniek. Het bedrijf, gespecialiseerd in aluminium ramen, deuren en gevels, groeide in die jaren naar zo’n 25 medewerkers en heeft daarnaast een flexibele schil van 25 zzp’ers. Enkele jaren geleden besloot De Pauw zijn bedrijf te verkopen. Na de nodige strubbelingen met andere adviseurs, heeft ABAB dit voor hem tot een goed einde gebracht. “Fijn dat je een adviseur hebt die zakelijk blijft en handelt in jouw belang.”

In gesprek met:
Leo de Pauw, VPG Aluminium Ramen & Geveltechniek
ondertekening koopcontract

De Pauw nam een overnameadviseur in de arm. “Er zijn toen wat gesprekken geweest, maar uiteindelijk ketste de verkoop af. We wilden het bedrijf alsnog graag verkopen en er waren al geïnteresseerden”, aldus De Pauw. Hij besloot een andere adviseur in de arm te nemen.

Aangescherpte voorwaarden

Via vrienden die eerder hun bedrijf verkochten, kwam de ondernemer terecht bij ABAB. Corporate finance adviseur Rob van Boxtel en juriste Marijke Pheninckx gingen voor hem aan de slag. “Op dat moment lag er al een conceptovereenkomst klaar. Tachtig procent lag eigenlijk al vast. Dan kun je er eigenlijk niet zo veel meer aan veranderen. Maar Rob en Marijke toetsten de stukken en zagen dat het voorstel niet het optimale resultaat voor ons zou opleveren. En dus gingen we opnieuw in onderhandeling en werden de voorwaarden aangescherpt. Zo kwamen we van een vervelende situatie weer terecht in een redelijke situatie.”

Eerlijke deal

De Pauw is erg te spreken over de aanpak van ABAB in een voor hem turbulente periode. “Het is fijn als je een adviseur achter je hebt staan die zakelijk blijft en handelt in jouw belang. Voor onszelf was het toch een emotioneel proces. Dan gaat het allang niet meer om geld, maar wil je gewoon een eerlijke deal bereiken.”

Inmiddels is de verkoop een feit. Het bedrijfspand is nog in het bezit van De Pauw en daarvoor is een huurovereenkomst aangegaan met de koper. “Uiteindelijk is alles zo netjes opgelost en zijn we tevreden over het resultaat. En we blijven klant van ABAB. We krijgen belastingadvies en advies over vermogensbeheer. Want we willen uiteraard het beste rendement halen uit de opbrengst van de bedrijfsverkoop. Voordeel van ABAB is dat je een vast aanspreekpunt hebt, de relatiemanager, en dat hij je in contact brengt met de juiste specialist.”

Wij gaan graag met u in gesprek

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Wij maken graag tijd voor een uitgebreide kennismaking. Neem contact op met Rob van Boxtel, senior corporate finance adviseur, via telefoonnummer 024-6485820 of stuur Rob een e-mail.

Wilt u ondersteuning bij bedrijfsverkoop? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Rob
Portretfoto van Rob van Boxtel
Senior corporate finance adviseur
Bel
0651337849
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu