Proactieve samenwerking op juridisch vlak

13 april 2017
Artikel

Onze juristen zijn uw eerste aanspreekpunt bij juridische vraagstukken. Om problemen en geschillen te voorkomen, is het belangrijk dat uw zaken juridisch op orde zijn. Onze juristen beschikken over uitgebreide kennis en ervaring en adviseren en begeleiden u proactief op juridisch vlak.

Portretfoto van Rogier Kersten
Geschreven door:
Rogier Kersten Manager juristen
Ondernemer en jurist in gesprek

Risico-inventarisatie

Onze focus ligt op het inventariseren van risico’s. Risico’s die we kunnen voorkomen door juiste juridische vastlegging. Hierbij kunt u onder andere denken aan:

  • Risico’s van zakendoen: opstellen en beoordelen van contracten en algemene voorwaarden.
  • Risico’s van besturen: controle van overeenkomsten als management- en rekening-courantovereenkomsten, verhuurovereenkomsten.
  • Risico’s van de aandeelhouder(s): aandeelhoudersovereenkomsten en ABAB Uitkeringstest ter onderbouwing van dividenduitkeringen om bestuurdersaansprakelijkheid te voorkomen of te beperken.
  • Personeels- en arbeidsrecht: update en opstellen arbeids- en managementovereenkomsten, detacheringsovereenkomsten, advisering over opbouw personeelsdossier en voeren van (ontslag)procedures.

Ondersteuning en advies bij al uw juridische vraagstukken

Onze circa veertig juristen beschikken over specialistische kennis om u op ieder vlak van juridisch advies te voorzien. Wij ondersteunen u op de meest uiteenlopende gebieden. Daarnaast werken onze juristen intensief samen met andere specialismen binnen ABAB. Bijvoorbeeld met onze collega’s van Belastingadvies of ABAB Corporate Finance. Zo weet u dat de verschillende aspecten van uw vraagstuk inhoudelijk op elkaar zijn afgestemd en de risico’s in samenhang zijn beoordeeld.

U maakt de keuze

In een vrijblijvend en persoonlijk gesprek bespreken wij de juridische aspecten die van belang zijn voor uw onderneming. Vervolgens vindt er mogelijk een nadere inventarisatie plaats, bijvoorbeeld via een juridische scan. Dit voorkomt problemen in de toekomst. Uw organisatie is het uitgangspunt voor onze dienstverlening. Wij bieden de ondersteuning die bij u past. Hoe en in welke mate wij deze dienstverlening leveren, is aan u.

Traditionele wijze
Heeft u advies nodig voor een bepaald vraagstuk dan bieden wij u ondersteuning aan op basis van uurtarief of op basis van een vaste prijsafspraak.

Uw persoonlijke jurist bij u op kantoor
Ook voor periodieke juridische ondersteuning biedt ABAB de oplossing. Onze jurist ontzorgt en adviseert u volledig op juridisch gebied bij u op kantoor. Op deze manier kunt u zich bezig houden met hetgeen waar u goed in bent: ondernemen. Onze jurist kijkt naar de volledige breedte van uw organisatie om kansen en risico’s te signaleren. Daarnaast ontvangt u proactief advies op diverse rechtsgebieden, fungeert onze jurist als gesprekspartner en beschikt u over een vast aanspreekpunt die uw onderneming kent. U bepaalt zelf hoe vaak en op welk moment de jurist bij u op kantoor aanwezig is.

Geen financiële verrassingen
U kunt kiezen voor een abonnementsvorm of een vaste prijsafspraak. Zo heeft u geen zorgen over uren of uurtarieven. Dit biedt u direct duidelijkheid over de kosten. Als u vooraf uren inkoopt, dan kunt u gebruikmaken van een kortingsbundel. Het uitgangspunt van onze dienstverlening is de ondersteuning bieden die bij u past.

Wilt u meer weten over onze juridische dienstverlening? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Rogier
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan