Personeel in dienst? Dit zijn de belangrijkste wijzigingen voor 2022

4 januari 2022
Artikel

Met ingang van het nieuwe jaar veranderen er een aantal zaken voor ondernemers die over personeel beschikken. We zetten de belangrijkste wijzigingen voor u op een rij.

Portretfoto van Bart Leusink
Bart Leusink Manager ABAB Salaris- en Personeelsdiensten
2022

Stijging minimumlonen

Het wettelijk minimumloon voor werknemers van 21 jaar en ouder gaat per 1 januari 2022 omhoog met 1,4%. Het bruto minimumloon voor een fulltime werknemer wordt:
- € 1.725 per maand;
- € 398,10 per week;
- € 79,62 per dag.

De cao-lonen stijgen mee met het wettelijk minimumloon.

Reiskostenvergoeding

Er komt een einde aan de vaste reiskostenvergoeding voor alle medewerkers. Werkgevers mogen per 1 januari 2022 alleen nog de daadwerkelijke reizen van hun medewerkers onbelast vergoeden (tot € 0,19 per kilometer). Er geldt één uitzondering: reist uw medewerker minimaal 36 weken of 128 dagen per jaar naar zijn vaste werkplek? Dan mag u de reiskostenvergoeding nog steeds onbelast uitbetalen.

Thuiswerkvergoeding

Per 1 januari 2022 kunnen werkgevers per thuiswerkdag maximaal € 2 onbelast vergoeden. Let wel op: werkt uw medewerker een dag deels thuis en deels op kantoor? Dan kunt u voor die dag geen thuiswerk- én reiskostenvergoeding geven. U moet kiezen tussen beide mogelijkheden.

Vrije ruimte werkkostenregeling

De vrije ruimte binnen de werkkostenregeling (WKR) was wegens de coronacrisis tijdelijk verruimd. Deze verruiming vervalt in 2022. De vrije ruimte gaat terug naar 1,7% van de fiscale loonsom tot en met € 400.000 en € 1,18% over het restant daarboven.

Betaald ouderschapsverlof

Vanaf 2 augustus 2022 krijgen ouders de mogelijkheid om negen weken deels betaald ouderschapsverlof op te nemen. Het gaat dan om de eerste negen weken van de totale 26 weken ouderschapsverlof. Zij krijgen van UWV tijdens deze negen weken 50% van hun dagloon uitgekeerd. Dit percentage kan wijzigen naar 70%. Hierover moet de Tweede Kamer nog beslissen. Het ouderschapsverlof wordt alleen (deels) vergoed als ouders het opnemen in het eerste levensjaar van het kind. Lukt dat niet (helemaal)? Dan worden de resterende weken toegevoegd aan de zeventien weken onbetaald ouderschapsverlof, die zij mogen opnemen tot het kind acht jaar wordt.

Bijtelling elektrische auto van de zaak

Het bijtellingsvoordeel voor elektrische auto’s daalt van 10% in 2021 naar 6% in 2022. Dit betekent dat het bijtellingspercentage van een elektrische auto 16% is tot een cataloguswaarde van € 35.000. Is de cataloguswaarde hoger dan € 35.000? Dan wordt er 16% bijtelling gerekend over € 35.000 en 22% over het restbedrag. Voor benzine- en dieselauto’s blijft de bijtelling 22%.

Afwijkende contracturen

Vanaf 1 januari 2020 betaalden werkgevers een lage ww-premie voor vaste contracten en een hoge ww-premie voor flexibele contracten. De hoge premie geldt met terugwerkende kracht ook bij vaste contracten tot 35 uur als de werknemer in een jaar meer dan 30% extra heeft gewerkt. Tijdens de coronacrisis werd deze regeling opgeschort. Vanaf 1 januari 2022 geldt deze 30%-regel weer voor alle werkgevers.

Aof-premie

Werkgevers zijn verplicht een zieke medewerker de eerste twee jaar minimaal 70% van het laatstverdiende loon door te betalen. Om kleine werkgevers te ontlasten, geldt vanaf 1 januari 2022 de gedifferentieerde Aof-premie naar grootte van de werkgever. Dat betekent dat kleinere werkgevers een lagere premie betalen dan (middel)grote. Concreet daalt de Aof-premie voor kleine werkgevers met ongeveer 1% en stijgt de premie met 0,1% voor (middel)grote werkgevers.

Meer weten?

Wilt u weten wat deze wijzigingen voor uw personeel betekenen? Neem contact op met Bart Leusink, manager ABAB Salaris- en Personeelsdiensten, via telefoonnummer 0413-336515 of stuur Bart een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bart
Portretfoto van Bart Leusink
Manager ABAB Salaris- en Personeelsdiensten
Bel
0413-336515
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan