Pensioen in eigen beheer omzetten in oudedagsverplichting? Controleer uw testament!

30 januari 2019
Artikel

Als u uw pensioen in eigen beheer omzet in een oudedagsverplichting is het belangrijk om na te gaan of uw testament nog klopt. Mogelijk moet het worden aangepast om het gewenste gevolg bij onverhoopt overlijden te regelen.

Portretfoto van Koen Jansen
Geschreven door:
Koen Jansen Senior belastingadviseur
Mensen in gesprek over testament

Sinds de 'Wet uitfasering pensioen in eigen beheer' in werking is getreden kunnen directeur grootaandeelhouders (dga’s) geen pensioen in eigen beheer (PEB) meer opbouwen in de eigen bv. Bestaande pensioenvoorzieningen kunnen tot en met 2019 afgekocht of omgezet worden.

Als u uw PEB niet wilt of kunt afkopen, kunt u het omzetten in een oudedagsverplichting (ODV). Dit wordt ook wel de spaarvariant genoemd. Diverse klanten van ABAB maakten vorig jaar al gebruik van deze mogelijkheid.

De staatssecretaris van Financiën heeft aangegeven wat de gevolgen van vererving van een ODV zijn bij de meest voorkomende testamentvormen. Als u ervoor kiest om uw PEB om te zetten in een ODV, is het van belang om na te gaan of de inhoud van uw testament (als dat aanwezig is) mogelijk moet worden aangepast.

Heeft u vragen of wilt u advies? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Koen
Portretfoto van Koen Jansen
Senior belastingadviseur
Bel
0165-531316
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan