Ontwikkeling van en in de agrarische sector

Nederland heeft wereldwijd een van de innovatiefste agrosectoren. Om op een verantwoorde manier een zo hoog mogelijke opbrengst te halen uit een relatief kleine veestapel, is veel kennis en praktijkervaring nodig. Agrarische ondernemers in Nederland hebben dan ook vaak de drive om continu te blijven investeren, innoveren en ontwikkelen: mooie eigenschappen die vaak subsidiemogelijkheden creëren.

Portretfoto van Mariska Teurlings
Neem contact op met:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
Agrarische sector

De laatste weken zijn diverse nationale en Europese subsidieprogramma’s gepresenteerd. Duurzaamheid speelt hierin een belangrijke rol. Duurzaamheid is weliswaar een containerbegrip, maar de agrarische sector speelt een rol in bijna iedere duurzame keten van het bedrijfsleven. Agro- en Agri & Food-bedrijven moeten dus hun kansen binnen deze programma’s niet vergeten. Kansen zijn er bijvoorbeeld in het realiseren van grote biodiversiteit in samenwerking met alle stakeholders in een bepaald gebied of de ontwikkeling van een keten om restproducten te herwaarderen tot de ontwikkeling van een volledig nieuw, innovatief product of proces.

Andere werkwijze

Daarnaast is het belangrijk dat u en uw medewerkers zich blijven ontwikkelen. De inzet van innovatieve mechanica op uw bedrijf vraagt ook een andere werkwijze van uw personeel dan vroeger. Sta daarom eens stil bij de gevolgen hiervan voor uw personeel. Een proces wordt niet enkel geoptimaliseerd door de aanschaf van een duurzamere machine. De medewerker is verantwoordelijk voor het efficiënt inzetten van het werktuig.

Ook voor projecten die aansluiten bij personeelsvraagstukken zijn subsidies beschikbaar. Laat deze kansen niet liggen! Misschien komt u wel in aanmerking voor de regeling Praktijkleren of de SLIM-regeling. Deze regelingen geven een extra bonus aan agrarisch ondernemers.

Meer weten?

Wilt u meer weten over subsidiemogelijkheden binnen de agrarische sector? Neem contact op met Mariska Teurlings, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465336 of stuur Mariska een e-mail.

Wilt u meer weten over subsidiemogelijkheden binnen de agrarische sector? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Mariska
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu