Online sportlessen en het btw-tarief

24 januari 2022
Artikel

Sportschoolhouders opgelet! Online sportlessen zijn belast met 21% btw. Tijdens de verplichte corona-sluiting in 2021 en 2022 geldt het versoepelde btw-tarief van 9% btw. Controleer of u op uw btw-aangiften of suppletie niet te veel betaalt.

Portretfoto van Jason Vollering
Neem contact op met:
Jason Vollering Senior belastingadviseur
Virtueel sporten

Toepassing van het versoepelde btw-tarief voor sportschoolhouders

Sportscholen waren vanaf 28 november 2021 beperkt geopend en vanaf 19 december 2021 tot en met 14 januari 2022 verplicht gesloten. De sportscholen moesten in 2021 vaker hun deuren sluiten. Tijdens deze sluiting heeft uw sportschool mogelijk digitale sportlessen aangeboden om uw gasten toch van dienst te kunnen zijn.

De toepassing van het 9%-tarief is gekoppeld aan het ter beschikking stellen van een sportaccommodatie. Nu dat niet mogelijk was tijdens de verplichte sluitingsperiode(n), paste de staatssecretaris het besluit “Fiscale tegemoetkomingen naar aanleiding van de coronacrisis” hierop aan en keurt nu goed dat het 9%-tarief geldt voor (alle) online sportlessen die door sportscholen en ‘dergelijke ondernemers’ tijdens deze ‘sluitingsperiode’ zijn aangeboden.

Stelt u nog steeds of aanvullend digitale sportlessen beschikbaar, bijvoorbeeld als onderdeel van een lopend abonnement? Of vraagt u per digitale les een afzonderlijke vergoeding? Heeft u als trainer ‘zonder sportschool’ online diensten gegeven? Dan adviseren wij u graag.

Meer informatie of advies

Voor meer informatie of advies over btw-vraagstukken, kunt u contact opnemen met Jason Vollering, senior belastingadviseur,  via telefoonnummer 0165-531320 of stuur Jason een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Jason
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan