Onderzoek subsidie brongerichte verduurzaming

De afgelopen jaren konden agrarisch ondernemers subsidie aanvragen voor de realisatie van een stal waarin uitstoot gereduceerd wordt door een brongerichte of managementmaatregel. De populaire subsidie Brongerichte Verduurzaming gaf verschillende mooie, innovatieve projecten een vliegende start.

Portretfoto van Mariska Teurlings
Neem contact op met:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
Stallen

Onderzoek naar de subsidieregeling

Omdat de subsidieregeling pas kort bestaat, blijft de overheid monitoren of de doelen ervan wel behaald worden. Daarom startte het ministerie van LNV een grondig onderzoek om te achterhalen hoe ondernemers de regeling ervaren. Ook wil het ministerie weten hoe de subsidieregeling beter passend gemaakt kan worden bij de praktijk.

Uit de eerste gesprekken met intermediairs, onderzoeksinstellingen en leveranciers komen vaak dezelfde knelpunten naar boven. Bijvoorbeeld de lange duur van vergunningstrajecten en prijzen die steeds wijzigen. De subsidieregeling biedt aanvragers op dit moment nog niet de mogelijkheid om op een passende manier met deze onzekerheden om te gaan. Een gevolg hiervan kan zijn dat beschikte projecten nooit uitgevoerd worden. Het onderzoek loopt nog en er wordt nog contact opgenomen met aanvragers om hun visie over de regeling helder te krijgen.

Naar verwachting wordt de subsidieregeling herschreven op basis van de uitkomsten van het onderzoek. Zo wil de overheid innovatie stimuleren op locaties waar de ruimte ervoor is. Op deze manier krijgen juist de agrariërs met een innovatieve toekomstvisie de kans hun bedrijf naar een hoger niveau te brengen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over subsidiemogelijkheden binnen de agrarische sector? Neem contact op met Mariska Teurlings, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465336 of stuur Mariska een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Mariska
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu