Omzetstijging ABAB Accountants en Adviseurs in 2020

8 juni 2021
Artikel

De omzet van ABAB Accountants en Adviseurs steeg in 2020 (autonoom) met 5% tot € 62,9 miljoen (2019: € 60,1 miljoen). De adviespraktijk (+7%) en Audit en Assurance-praktijk (+13%) laten net als vorig jaar een mooie groei zien. Ondanks de overspannen arbeidsmarkt realiseerde ook de samenstelpraktijk een lichte omzetstijging (+3%). De omzet in de salarisverwerking nam licht af (-4%), mede door de krimp van het personeelsbestand bij ABAB-klanten.

Omzetstijging ABAB Accountants en Adviseurs in 2020

Verwachtingen 2021

ABAB heeft de coronacrisis in 2020 goed doorstaan en verwacht voor 2021 eenzelfde prestatie te kunnen leveren. Meer - gedwongen – thuiswerken verbeterde de productiviteit op korte termijn. ABAB heeft thuiswerken inmiddels omarmd als onderdeel van ‘het nieuwe normaal’ en kiest als beleidsuitgangspunt dat werk plaatsvindt op de locatie die daarvoor het meest geschikt is. De grootste uitdaging voor 2021 blijft het vinden en binden van nieuwe, bevlogen medewerkers. De uitstroom uit de accountancysector naar andere delen van het bedrijfsleven nam de afgelopen jaren toe en de instroom in opleidingen neemt gestaag af. De behoefte aan nieuwe medewerkers is het meest urgent in de samenstelpraktijk en de salarisverwerking. Voor 2021 begroot ABAB een lichte omzetgroei onder voorbehoud van de komst van voldoende nieuwe collega’s.

Zichtbaarheid als aantrekkelijke werkgever

Het realiseren van de uitbreiding van het aantal medewerkers heeft dus de allerhoogste prioriteit. Hans Scholten, lid raad van bestuur: “Ons gedreven en betrokken team staat voor de hoge kwaliteit van onze dienstverlening. Zeker in deze onzekere tijden zijn we van toegevoegde waarde voor onze klanten. Daarnaast hebben wij werkplezier hoog in het vaandel staan. Dit willen we beter zichtbaar maken om zo ook toekomstige collega’s te enthousiasmeren.” ABAB investeert traditiegetrouw volop in de kennis- en competentieontwikkeling van zijn mensen.

Maatschappij centraal

ABAB neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom investeert de organisatie op verschillende manieren in bijvoorbeeld de Agri & Food-transitie. Daarnaast deelt ABAB op grote schaal zijn kennis met de maatschappij en steunt het bedrijf jaarlijks meerdere goede doelen. Ook duurzaamheid is belangrijk: sinds 2018 werkt ABAB volledig CO2-neutraal.

Meer weten?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met een adviseur van een vestiging bij u in de buurt of vul het contactformulier in

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem contact met ons op!

E-mail ABAB
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan