Omzetstijging ABAB Accountants en Adviseurs in 2019

30 maart 2020
Artikel

De omzet van ABAB Accountants en Adviseurs steeg in 2019 tot € 60,1 miljoen (2018: € 59,9 miljoen). De adviespraktijk (5%) en Audit en Assurance-praktijk (10%) laten net als vorig jaar een positieve groei zien. De overspannen arbeidsmarkt zorgde wederom voor een krimp in de omzet in de samenstelpraktijk (-3%). Ook dit jaar leidde de breedte van de dienstverlening tot groei van het aantal klanten in de midden- en grootzakelijke markt. In 2019 heeft ABAB een vijftiende vestiging geopend op de Brainport Industries Campus in Eindhoven.

Omzetstijging ABAB Accountants en Adviseurs in 2019

Verwachtingen 2020

Het coronavirus (COVID-19) dat in het eerste kwartaal van 2020 Nederland bereikte, heeft een grote impact op de klanten van ABAB en ABAB zelf. Vóór de coronaproblematiek was ABAB uitgegaan van een (beperkte) omzetgroei in 2020 ten opzichte van 2019. Het is aannemelijk dat deze groei door de coronaproblematiek niet gerealiseerd wordt. De solvabiliteit en de liquiditeit van ABAB zijn dusdanig gezond dat ABAB deze coronacrisis zal doorstaan.

Zichtbaarheid als aantrekkelijke werkgever

Het realiseren van de uitbreiding van het aantal medewerkers heeft ondanks de coronacrisis hoge prioriteit. Hans Scholten, lid raad van bestuur: “Onze gedreven medewerkers zijn trots op de kwaliteit van onze dienstverlening. Zeker in deze onzekere tijden zijn we van toegevoegde waarde voor onze klanten. Daarnaast hebben wij werkplezier hoog in het vaandel staan. Dit maken we graag zichtbaar om zo ook mogelijke toekomstige collega’s te enthousiasmeren.” ABAB investeert daarnaast met verschillende programma’s volop in de kennis- en competentieontwikkeling van medewerkers. 

Maatschappij centraal

ABAB is zich bewust van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom wordt er op verschillende vlakken geïnvesteerd. Zo deelt ABAB op grote schaal zijn kennis met de maatschappij en steunt het bedrijf jaarlijks meerdere goede doelen. Ook duurzaamheid is belangrijk voor ABAB; sinds 2018 ondernemen zij volledig CO2-neutraal. 

Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan