Neem jouw toekomst in eigen hand

1 mei 2023
Artikel

Als jonge agrarische ondernemer stap je in een onzekere toekomst. Niemand weet hoe de wereld er over tien jaar uitziet. Toch heb jij jouw toekomst deels in eigen hand. 

Portretfoto van Bas Korsten
Neem contact op met:
Bas Korsten Bedrijfsadviseur
Jonge agrarische ondernemer

Hoe je je ambitie vormgeeft. Hoeveel ruimte je krijgt van je familie. Welke concrete actiepunten je opstelt om jouw doelen te realiseren. Wil jij je goed voorbereiden op deze uitdaging en groeien in het ondernemerschap? Meld je dan aan voor het traject Jong Ondernemerschap. Samen met andere bevlogen jonge agrarische ondernemers leer je meer over vijf belangrijke thema’s die spelen bij het ondernemerschap en een familiebedrijfsovername.

Jong ondernemerschap

ABAB en Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK) willen jonge ondernemers uit de land- en tuinbouw ondersteunen bij de ontwikkeling van goed ondernemerschap. Na zes succesvolle edities start in oktober 2023 de zevende editie van het traject Jong Ondernemerschap. In zes bijeenkomsten en een aantal bedrijfsbezoeken leer je meer over jezelf als ondernemer, de agrarische sector, de wereld om ons heen én de (on)mogelijkheden van jouw onderneming. Soms confronterend, maar altijd verhelderend. Het eindresultaat? Een compact ondernemersplan dat de basis schept voor jouw toekomst.

Programma en locatie

In totaal vinden er zes maandelijkse bijeenkomsten plaats op een wisselende locatie in Brabant en een aantal tussentijdse bedrijfsbezoeken. Tijdens elke bijeenkomst staat een bepaald thema centraal:

Dag 1 Donderdag 12 oktober 2023: jij als ondernemer

Dag 2 Donderdag 9 november 2023: een wereld in beweging

Dag 3 Donderdag 7 december 2023: waar zie jij toekomst in?

Dag 4 Donderdag 11 januari 2024: vertaling van jouw plannen

Dag 5 Donderdag 1 februari 2024 inzicht in financierbaarheid

Dag 6 Donderdag 14 maart 2024: de toekomst is van jou!

De bijeenkomsten duren van 13.00 uur tot circa 20.30 uur. Voor een maaltijd wordt gezorgd.

Enthousiast geworden?

Wil je samen met andere jonge ondernemers uit de land-en tuinbouw groeien in het ondernemerschap? Meld je uiterlijk 1 juli 2023 aan via info@bajk.nl. Daarna ontvang je een motivatieformulier waarin jij kunt aangeven waarom het voor jou belangrijk is om in jouw toekomstig ondernemerschap te investeren. Op basis van het motivatieformulier worden de deelnemers geselecteerd. Deelname aan het traject is gratis. Het is niet mogelijk om een gedeelte van het traject te volgen.

Vragen?

Heb je nog vragen over het traject? Neem dan contact op met Bas Korsten, bedrijfsadviseur bij ABAB, via telefoonnummer 06-22930680 of stuur een e-mail naar jongondernemerschap@abab.nl. Meer informatie over deze en voorgaande edities vind je op de pagina Jong Ondernemerschap

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bas
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu