Meld u tijdig aan voor OSS-regeling

1 november 2021
Artikel

Verwacht u de drempel van € 10.000 voor Europese grensoverschrijdende verkopen aan particulieren te overschrijden? Dan kunt u geen gebruik meer maken van de vereenvoudigingsregeling om bij afstandsverkopen Nederlandse btw te blijven berekenen.

Profielfoto van Anne Kin
Neem contact op met:
Anne Kin Btw-adviseur
Meld u tijdig aan voor OSS-regeling

Aanmelden voor de OSS-regeling

U moet zich in dat geval tijdig aanmelden voor de OSS-regeling. Doet u dat niet? Dan moet u in ieder land waar u goederen levert aan particulieren (of daarmee gelijkgestelden) een btw-nummer aanvragen en btw-aangifte doen. Wilt u zich aanmelden voor de OSS? Dan adviseren wij u om dit minimaal vier weken voor 1 januari 2022 te doen.

Wat is de OSS-regeling?

Voorheen bestond er een zogeheten MOSS-regeling om bij elektronische diensten, telecommunicatiediensten en radio- en televisieomroepdiensten aangifte te doen via één lidstaat, bijvoorbeeld Nederland, om zo de btw in verschillende Europese landen af te dragen. Deze MOSS-regeling is vervallen en vervangen door de OSS-regeling. De diensten waarvoor de OSS-regeling gebruikt kan worden, zijn uitgebreid. Niet alleen voor het leveren van goederen aan particulieren (of daarmee gelijkgestelden), maar dus ook voor bepaalde diensten aan deze groep afnemers bent u soms btw verschuldigd in het land waar uw afnemer zich bevindt. Ook voor deze diensten kunt u onder voorwaarden gebruik maken van de OSS-regeling.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Of twijfelt u in welk tijdvak u recht heeft op een (gedeeltelijke) btw-teruggaaf? Neem dan contact op met Anne Kin, internationale btw-adviseur, via telefoonnummer 013-5915125 of stuur Anne een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Anne
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan