Leg de AVG-randvoorwaarden vast in uw algemene voorwaarden

2 januari 2019
Artikel

In algemene voorwaarden worden de randvoorwaarden van overeenkomsten en/of opdrachten vastgelegd. Hieronder vallen ook de randvoorwaarden van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voldoet u nog niet aan de AVG? Dan zijn algemene voorwaarden voor u wellicht een uiterst geschikt middel om dit te bewerkstelligen. Hierbij is het wel belangrijk om deze algemene voorwaarden op de juiste manier te gebruiken. Doet u dit niet, dan kunt u hier geen beroep op doen.

Portretfoto Sascha van Telgen
Geschreven door:
Sascha van Telgen Jurist ondernemingsrecht
Ondertekening van algemene voorwaarden

Terhandstelling

De algemene voorwaarden moeten voor het aangaan van een overeenkomst en/of opdracht worden verstrekt aan de wederpartij. Dit noemen we de terhandstelling. Zo heeft de wederpartij de mogelijkheid om de voorwaarden te lezen. Er zijn tal van manieren waarop u de algemene voorwaarden ter hand kan stellen.  

Wijzen van terhandstelling

Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rij.

  • Persoonlijk overhandigen aan de wederpartij.
  • U kunt de algemene voorwaarden deponeren bij de Kamer van Koophandel of bij de rechtbank.
  • Stuur de voorwaarden mee met de offerte of plaats deze op uw website. Een verwijzing naar de algemene voorwaarden op de website is dan wel noodzakelijk. Ook moet de wederpartij de algemene voorwaarden gemakkelijk kunnen openen en bewaren. Stel het document bijvoorbeeld als download beschikbaar.
  • Stuur de algemene voorwaarden per e-mail als pdf-bestand. Hierbij raden wij aan de verzonden en ontvangen e-mails op te slaan en uitgeprinte versies te bewaren. U moet namelijk aan kunnen tonen dat de wederpartij de algemene voorwaarden heeft ontvangen en hiermee akkoord is gegaan. Het aanvaarden van de algemene voorwaarden door de wederpartij kan overigens stilzwijgend gebeuren.

Wilt u ondersteuning en/of advies? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Sascha
Portretfoto Sascha van Telgen
Jurist ondernemingsrecht
Bel
0736465349
Download button

Quickscan: Hoe AVG-proof is uw onderneming?

Weet of u op de goede weg zit.
Doe de quickscan
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan