Laat uw jaarrekening niet in de weg staan van uw toekomstplannen

31 oktober 2018
Blog

Voor mijn gevoel is de zomervakantie nog maar net voorbij, maar het eind van het jaar komt ook alweer in zicht! Een goed moment om letterlijk en figuurlijk de balans op te maken. Hoe staat u er financieel gezien voor? Heeft u uw doelen het afgelopen jaar behaald? En wat zijn uw plannen voor de toekomst? En zeker ook: wat zijn de fiscale consequenties?

Portretfoto van Mike Aldewereld
Geschreven door:
Mike Aldewereld Relatiemanager tuinbouw
Plannen

Fiscale doorkijk
Gelukkig kunnen veel ondernemers in de land- en tuinbouw terugkijken op een mooi jaar. Ondanks de droogte, wisten de meeste bedrijven een mooi resultaat te behalen. Dat betekent dat het zinvol kan zijn om met een fiscale bril naar uw jaarrekening te kijken. Een fiscale doorkijk noemen we dat.

Financieringsmogelijkheden
Een jaarrekening die fiscaal het beste uitpakt, is niet per definitie de beste optie. Heeft u bijvoorbeeld investeringsplannen waarbij u afhankelijk bent van een externe financier? Dan zal die zich in veel gevallen baseren op de jaarrekeningen van de laatste twee of drie jaar. Als die jaarrekeningen puur op fiscaal voordeel gebaseerd zijn, kan dat ongunstig uitpakken voor uw financieringsmogelijkheden.

Uw toekomstplannen
De truc is (zoals met zoveel dingen) om niet alleen naar de korte termijn te kijken, maar ook naar de (middel)langere termijn. Met een goede fiscale doorkijk zorgt u voor maximaal fiscaal voordeel zónder uw eigen toekomstplannen te dwarsbomen.

Bel me gerust als u twijfelt over uw situatie. Ik help u graag om uw dromen concreet te maken zodat u de consequenties overziet.

 

Meer tuinbouwblogs? Lees verder!

Maak uw dromen concreet met een fiscale doorkijk.

E-mail Mike
Portretfoto van Mike Aldewereld
Relatiemanager tuinbouw
Bel
06-51084024
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan