'Knowhow van het boerenleven'

Referentie

“Een nieuwe stal is een behoorlijke investering. Ik maakte me zorgen of ik dit financieel gezien wel kon dragen. En krijg ik alle vergunningen geregeld? Door het advies van ABAB op basis van de cijfers en de hulp bij het regelen van de vergunningen, kreeg ik het vertrouwen om deze stap te zetten.”

In gesprek met:
Guido Antonissen, melkveebedrijf Antonissen
Guido Antonissen in zijn melkveestal

Verder kijken dan de cijfers

De ouders van Antonissen waren al klant bij ABAB. “ABAB heeft de knowhow van het boerenleven. Onze relatiemanager Ronnie Buiks is heel betrokken en gedreven. Toen we een nieuwe stal moesten bouwen, liet hij ons zien dat het financieel gezien mogelijk was. Maar bij ABAB kijken ze verder dan de cijfers. Bijvoorbeeld bij het regelen van de vergunningen, zoals de milieuvergunning, bouwvergunning, bouwblokvergroting. Zo voldoet ons bedrijf nu volledig aan de Wet Natuurbescherming.”

Bij het bouwen van de nieuwe stal hield Antonissen rekening met de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV). Daardoor kwam hij in aanmerking voor een subsidie. “De procedure was een heel gedoe, omdat je veel papierwerk aan moet leveren. Uiteindelijk is de aanvraag met de hulp van Epiic goedgekeurd. Dat gaf zoveel voldoening!”

Toekomstgericht meedenken

Op aanraden van zijn relatiemanager kocht Antonissen een oud boerderijtje van de buren. “Deze aankoop is echt gericht op de toekomst. De boerderij ligt dicht tegen de huidige stal aan en is dus ideaal om in de toekomst te gaan wonen.” De boerderij heeft cultuurhistorische waarde. Een senior vastgoedadviseur gaf Antonissen advies over de mogelijkheden en beperkingen vanwege de cultuurhistorische waarde. Daarbij hield hij rekening met ruimtelijke ordening en planologie. De uitdaging is om de leefruimte zo optimaal mogelijk te benutten, uiteraard binnen de kaders van de wet. Antonissen: “Er zijn zoveel regels, daar heb je gewoon gespecialiseerde mensen voor nodig!”

Cijfers vergelijken met andere ondernemers

Antonissen is lid van een studieclub van ABAB. “Twee keer per jaar komt een groep van melkveehouders bij elkaar om onder leiding van Ronnie de cijfers te vergelijken. Je moet met de billen bloot, maar je leert er zoveel van. Van het vergelijken van de cijfers, van de andere ondernemers, van de tips die je krijgt over wat je goed en minder goed hebt gedaan, over nieuwe regels en wetten. Het houdt je bij de les.”

Wij gaan graag met u in gesprek

Wilt u meer weten over de dienstverlening van ABAB Agro Advies? Neem contact op met Ronnie Buiks, relatiemanager, via telefoonnummer 0165-531375 of stuur Ronnie een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Ronnie
Portretfoto van Ronnie Buiks
Manager relatiemanagement
Bel
0165-531375
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu