Kloppen uw voorlopige aanslagen nog? Voorkom belastingrente!

30 oktober 2020
Artikel

Heeft u een voorlopige aanslag 2020 ontvangen voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting? Ga na of de winst of de inkomsten waar deze aanslag op gebaseerd is, nog aansluiten bij de feitelijke situatie. Wijzig de voorlopige aanslag als dit nodig is.

Portretfoto van Robert Gall
Neem contact op met:
Robert Gall Senior belastingadviseur
belastingrente

Hogere winstverwachting

Verwacht u dat de belastbare winst hoger zal uitvallen dan de winst waarop de voorlopige aanslag is gebaseerd, of heeft u inkomsten gegenereerd die afwijken van de voorlopige aanslag inkomstenbelasting? Zorg dan dat u uiterlijk begin april 2021 de voorlopige aanslag laat verhogen. Zo kunt u voorkomen dat u belastingrente verschuldigd bent over de bij te betalen belasting. In de vennootschapsbelasting bedraagt de belastingrente normaal gesproken 8%, maar tot eind 2021 geldt tijdelijk een verlaagd percentage (4%). Voor de andere belastingen, waaronder de inkomstenbelasting is de belastingrente 4%.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het behalen van fiscaal voordeel? Neem contact op met Robert Gall, senior belastingadviseur, via telefoonnummer 024-6485808 of stuur Robert een e-mail.

Bekijk alle fiscale eindejaarstips. 

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Robert
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan