Is uw ondernemingsraad betrokken bij het pensioendossier?

21 februari 2019
Artikel

Betrekt uw organisatie de ondernemingsraad al op de juiste manier bij aanpassingen of verlenging van de pensioenregeling?

Portretfoto van Bart van de Wouw
Geschreven door:
Bart van de Wouw Senior pensioenadviseur
Lege stoelen voor de ondernemingsraad

"We komen regelmatig bij werkgevers die de ondernemingsraad niet of pas op het einde van het proces betrekken bij een aanpassing van de pensioenregeling," aldus senior pensioenadviseur Bart van de Wouw bij ABAB Accountants en Adviseurs. “Dit kan grote gevolgen hebben. Als de ondernemingsraad niet (voldoende) betrokken is geweest bij de aanpassing van de pensioenregeling of uitvoeringsovereenkomst, kan de ondernemingsraad de aanpassing nietig laten verklaren."

Begeleiding OR noodzakelijk

"Vaak horen we het argument dat het moeilijk is om de ondernemingsraad bij het pensioenproces te betrekken vanwege de complexe materie’’, aldus Astrid Ridderhof, senior pensioenadviseur bij ABAB. ‘’Maar er zijn zeker mogelijkheden om de ondernemingsraad mee te nemen in het pensioenverhaal. Juist bij ingrijpende wijzigingen, zoals overstappen van een middelloonregeling naar een beschikbare premieregeling, kan het betrekken van de ondernemingsraad hierbij heel belangrijk zijn voor het draagvlak in de onderneming. De werkgever kan hierbij een onafhankelijk adviseur vragen om hem,  samen met de ondernemingsraad, in dit proces te begeleiden.” 

Communicatie

"De rode draad is communicatie’’, geven beiden aan. ‘’Niet alleen met de ondernemingsraad, maar ook met de achterban. Met een ingrijpende wijziging als het overstappen van een middelloontoezegging naar een premietoezegging is ook individuele persoonlijke informatie onontbeerlijk. Hiervoor kunnen verschillende communicatiemiddelen ingezet worden. Van een informatiebrief met persoonlijke kengetallen tot een individueel financieel plan. Het is maar hoever de werkgever hierin wil gaan. Er komen steeds meer efficiënte softwaremogelijkheden om de werknemer inzicht in zijn eigen financiële plan te geven.’’

Gezamenlijk belang

"Het betrekken van de ondernemingsraad bij een aanpassingsproces heeft alleen maar voordelen. Er ontstaat meer draagvlak en door aanvullende communicatie krijgt de secundaire arbeidsvoorwaarde pensioen de aandacht die het verdient", besluit Van de Wouw. "Dus wees niet bang om de ondernemingsraad bij het pensioendossier te betrekken. Zie het als een kans om de pensioenregeling op te waarderen!”

Wilt u ondersteuning bij het betrekken van de ondernemingsraad bij het pensioendossier ? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bart
Portretfoto van Bart van de Wouw
Senior pensioenadviseur
Bel
013-4647287
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan