Inzicht geeft uitzicht

7 februari 2022
Artikel

Het zijn bijzondere tijden, zeker voor u als pluimveehouder. Er komt veel op u af: stikstofemissie, fijnstofemissies, dierziekten en marktontwikkelingen. Daarnaast heeft u nog te maken met allerlei maatschappelijke eisen en eisen vanuit afnemers.

Henk van Heertum
Neem contact op met:
Henk van Heertum Senior relatiemanager
Kippenstal

Het is dan ook logisch dat u bij uzelf te rade gaat: Wat betekent dit allemaal voor mij als ondernemer? Wat betekent het voor mijn toekomstig inkomen? Zijn de investeringen of bedrijfsaanpassingen haalbaar? Is het bedrijf over te nemen? Hoe ontwikkelt de waarde van mijn bedrijf zich? Wat is er mogelijk op mijn locatie? Wanneer kan ik het best welke stappen zetten? Voor welk segment ga ik kiezen?

Al deze vragen zijn terecht. Maar hoe komt u aan de antwoorden? Hoe maakt u verantwoorde keuzes? Hoe bewaart u de rust? Hoe behoudt u uw focus? Hoe voorkomt u besluiteloosheid?

Breng uw positie in beeld

Feitelijk begint u met het stellen van deze vragen met het in beeld brengen van uw bestaande bedrijfspositie. Van daaruit kunt u de gevolgen van wet- en regelgeving, maatschappelijke eisen en eisen vanuit afnemers doorrekenen. Hierbij hoort ook het in beeld brengen van de mogelijkheden binnen het bestemmingsplan en de mogelijkheden binnen uw vergunning. Zo ontstaat het nodige inzicht over inkomen en vermogen en daarmee uitzicht op uw toekomstperspectief. Uw plannen moeten echter wel passen bij u als ondernemer. Ook dat inzicht is nodig voor een goed uitzicht.

Dit inzicht is erg belangrijk. Immers: mocht de beantwoording van uw vragen leiden tot andere keuzes, dan moet u zicht krijgen op hoe uw toekomst er dan gaat uitzien. Houd hiervoor alle opties open. Eén van die opties kan zijn het gebruikmaken van de aankomende saneringsregelingen. Die dan gecombineerd wordt met flankerend beleid. Overweegt u deze mogelijkheid? Ook dan is het belangrijk om inzicht te krijgen in alle facetten van uw onderneming; op fiscaal, financieel en juridisch vlak en op het gebied van ruimtelijke ordening. Zo heeft u ook bij deze keuze uitzicht in uw toekomstig inkomen en toekomstige vermogenspositie.  

Meer informatie of advies

Kortom: laat u niet verrassen maar zorg op tijd voor inzicht, zodat u uitzicht heeft op uw toekomst. ‘De toekomst begint vandaag’. ABAB adviseert u graag. Neem voor meer informatie of advies contact op met Henk van Heertum, senior relatiemanager, via telefoonnummer 06-51540157 of stuur Henk een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Henk
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan