Investeren in ontwikkeling loont dubbel

6 december 2016
Blog

"Het is mooi dat het resultaat is gestegen door jouw aanpak. Maar waar ik vooral dankbaar voor ben, is dat je een nieuw talent bij me naar boven hebt gebracht, waar ik elke dag plezier aan mag beleven."
 
Dit compliment van een klant, vat wat mij betreft samen wat het belang is van (persoonlijke) ontwikkeling binnen een bedrijf. Mensen die met plezier hun werk doen, die kunnen doen waar ze goed in zijn, halen meer voldoening uit hun baan en presteren beter. Als sparringpartner zit ik vaak op directieniveau aan tafel. Maar dit geldt natuurlijk voor elk niveau in een organisatie. Hoe zit dat binnen uw bedrijf? Weet u of uw medewerkers tevreden zijn? Kunnen ze hun talenten kwijt in hun werkzaamheden?

Portretfoto van Eric Flinterman
Geschreven door:
Eric Flinterman Senior relatiemanager tuinbouw
tuinbouwer leest blog op iPad

Natuurlijk creëert u een cultuur waarin collega’s elkaars werkzaamheden overnemen als dat nodig is zonder dat u dit in een procedure moet opleggen. Natuurlijk wilt u geen medewerkers die alleen doen wat hen wordt opgedragen, maar u stimuleert ondernemerschap. Natuurlijk houdt u functioneringsgesprekken waarin de ontwikkeling van uw medewerkers centraal staat. Natuurlijk werkt u met uw collega’s samen om de prestaties te verbeteren. Toch? Of blijft het vaak – als u eerlijk bent – bij voornemens en ideeën? En kan het wellicht beter?

Subsidie voor duurzame inzetbaarheid

Wist u dat u gebruik kunt maken van subsidie om de duurzame inzetbaarheid binnen uw bedrijf te verbeteren? Dat betekent dat u met steun van de overheid kunt zorgen dat uw medewerkers gezond, gemotiveerd, competent en productief kunnen zijn. Maar ook een persoonlijk ontwikkeltraject voor u als ondernemer zelf komt in aanmerking. En dat is uiteindelijk positief voor uw bedrijfsresultaat. Met andere woorden: de overheid betaalt mee aan een toch al rendabele investering! Een kans dus die u niet mag laten lopen.

Heeft u minimaal twee medewerkers, dan kunt u gebruik maken van deze subsidie voor het bevorderen van een flexibele werkcultuur en arbeidstijdenmanagement, van gezond en veilig werken en het realiseren van  een leercultuur. U kunt voor een dergelijk project advies of begeleiding inhuren waaraan de overheid de helft meebetaalt tot maximaal € 10.000,-. Wil u gebruik maken van deze regeling, dan kunt u van 14 tot en met 25 november een subsidieaanvraag indienen.

Nu is het moment

Eigenlijk weet u het ook: het kan altijd beter. Veel goede voornemens blijven steken in drukte van alle dag. Het werk gaat altijd voor. Maar zoals de klant hierboven bevestigt, het loont dubbel om te investeren in ontwikkeling. En als dat ook nog met subsidie kan, zou ik zeggen: doe het nu!

De blogs van Eric Flinterman verschijnen exclusief op de platforms van KAS Tuinbouwcommunicatie.

Wilt u meer weten over duurzame inzetbaarheid? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Eric
Portretfoto van Eric Flinterman
Senior relatiemanager tuinbouw
Bel
073-6465419
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan