Investeren in behoud personeel? Vraag nu SLIM-subsidie aan

17 augustus 2022
Artikel

Per 1 september kunt u weer SLIM-subsidie aanvragen. Een populaire subsidie onder werkgevers. Zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt is het namelijk belangrijk te investeren in de ontwikkeling van werknemers en ze zo te binden aan uw organisatie. Ook investeren in het behoud van uw personeel? Vier P’s dragen bij aan werkgeluk.

Portretfoto van Corry Verhoeven
Neem contact op met:
Corry Verhoeven HX-adviseur
vasthouden medewerkers

Vier pijlers werkgeluk

Het ligt voor de hand: medewerkers die het naar hun zin hebben in hun baan, presteren beter. Ze zijn minder vaak ziek, werken beter samen en zijn productiever. Maar welke factoren dragen nu precies bij aan dat werkgeluk? Dat is voor werkgevers vaak minder duidelijk. De vier P’s kunnen helpen: Purpose, People, Progress en Positivity.

Purpose: het verschil maken

Werkgeluk valt of staat bij het gevoel nuttig te zijn en het verschil te maken. Het is daarom goed om af en toe stil te staan bij de P van Purpose. Waar komen uw medewerkers hun bed voor uit? Zijn ze op de hoogte van de doelstellingen van de organisatie? En hoe voegen zij daar, zowel persoonlijk als met hun team, waarde aan toe?

Progress: groeien en ontwikkelen

De pijler Progress gaat over groeien en ontwikkelen. En hier komt de SLIM-subsidie om de hoek kijken. Afhankelijk van iemands individuele kwaliteiten heeft elke medewerker behoefte aan uitdagingen. Daarom is het zinvol regelmatig ontwikkelgesprekken te voeren, opleidingsplannen op te stellen en de juiste leermethoden aan te bieden. Een SLIM-traject uitvoeren? Vanaf 1 september kunt u weer een subsidieaanvraag indienen.

People: verbinden en samenwerken

Mensen zijn sociale dieren. De P van People draait dan ook om verbinding en samenwerking. Belangrijk daarbij is dat medewerkers het gevoel hebben zichzelf te kunnen zijn. Dat er een veilige werksfeer is, waarin open een eerlijk gecommuniceerd wordt en medewerkers zich kwetsbaar durven opstellen.

Positivity: lol hebben

De laatste pijler gaat over werkplezier. Medewerkers moeten steeds langer doorwerken. Daarvoor moeten ze niet alleen gezond en competent zijn. Ze moeten plezier hebben! Want plezier draagt bij aan ontspanning, zelfvertrouwen en een betere werksfeer. Zorg dus dat er niet alleen gewerkt wordt. Maak af en toe tijd voor een borrel of uitstapje en zorg voor humor op de werkvloer. Samen lachen motiveert!

Verhoog werkgeluk met SLIM-subsidie

Wilt u werken aan werkgeluk? Dan is het belangrijk blijvend te investeren in de ontwikkeling van uw medewerkers. En dat kan nu extra aantrekkelijk met de SLIM-subsidie: tot 80% van de kosten zijn subsidiabel. Wilt u dus een opleidingsplan voor uw personeel opzetten, ontwikkeladviezen ontvangen of werken aan een methode om kennis en vaardigheden te versterken? Onze consultants kunnen u ondersteunen in al deze trajecten én hiervoor de SLIM-subsidie aanvragen.

Let op: de SLIM subsidie kent elk jaar drie openstellingen. De laatste openstelling van dit jaar loopt van 1 september tot en met 30 september en richt zich op enkelvoudige bedrijven. Komt deze ronde te vroeg? Volgend jaar zijn er nieuwe kansen.

Meer weten?

Wilt u weten wat onze HX-adviseurs voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Corry Verhoeven, HX-adviseur, via telefoonnummer 076-5438008 of stuur Corry een e-mail.

Wilt u deelnemen aan de SLIM-subsidieregeling? Neem dan contact op met Patrick Verschure, consultant innovatie bij Subsidiefocus, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Patrick een mail.

Wilt u meer weten over werkgeluk op de werkvloer? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Corry
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan