“Houdt het dan nooit op?”

14 januari 2021
Blog

In mijn gevarieerde horeca-portefeuille hoor ik deze vraag over de coronaperikelen verschillende keren per dag. Natuurlijk houdt het op, alles houdt een keer op! De coronapandemie is een drama voor onze prachtige horecabranche. Hoe kan ik er in een van mijn rollen als vertrouwenspersoon, klankbord en/of strategisch partner nog een positieve twist aan geven? Ik ga het toch proberen!

Portretfoto van Bert Hendriks
Neem contact op met:
Bert Hendriks Senior relatiemanager horeca
“Houdt het dan nooit op?”

Overleven door aanpassen aan omstandigheden

De afgelopen periode leert ondernemers het hoofd koel te houden en zich aan te passen aan de omstandigheden. Diegenen die zich het beste aan de omstandigheden aanpassen, hebben de grootste overlevingskans. Gelukkig komt onze regering ondernemers financieel tegemoet via allerlei regelingen, zoals een tegemoetkoming in de loonkosten, de vaste lasten en het persoonlijk inkomen. Kijken wij om ons heen, dan hebben wij het vergeleken met vele collega’s uit andere landen nog niet het aller slechtst. Toch blijft er helaas wel een gat met schade. Ik ben nog niet bij één horecaondernemer geweest waar de pandemie geen geld kost.

Ruimte in zicht

Gelukkig zie ik bij veel ondernemers dat zij proberen om te gaan met de situatie. Ik ben ervan overtuigd dat ergens in 2021 weer ruimte komt, dankzij vaccins en het terugdringen van het aantal ziekenhuispatiënten. Ruimte voor meer gasten en dus om in te spelen op de markt. De zomer kan weer net zo goed en waarschijnlijk beter worden als vorig jaar. Hopelijk kunnen we in het vierde kwartaal doortrekken en is in 2022 weer alles zoals het was.

Opgaande lijn gaat zich doorzetten

Statistieken en verwachtingen van specialisten zijn dat de terugval door corona slechts een relatief korte periode betreft. Zij voorspellen dat de opgaande economische lijn van 2018 en 2019 zich na de dip van 2020 en 2021 ‘gewoon’ door gaat zetten in 2022 tot 2025. In de vastgoedsector zijn er vanuit de verhuurders gelukkig ook al bewegingen, zoals uitstel van betalingen. Sommige doen het uit zichzelf, andere moeten we in beweging zetten, maar het komt eraan.

Bovenstaande heb ik samen met een aantal horecaondernemers doorgerekend. Veel wijst erop dat de waarde van ondernemingen op termijn weer terugkomt. Natuurlijk krijgt u het ondernemersverlies niet zomaar terug. Wat afgebroken is, kunt u naar mijn overtuiging echter wel weer (snel) opbouwen.

Meer weten?

Bel mij gerust om vrijblijvend via beeldbellen eens van gedachten te wisselen. Ik heb talloze voorbeelden en ideeën om positief naar 2021 te kijken. Ook kan ik ondersteunen bij het vinden van oplossingen die voor u als ondernemer niet direct voor de hand liggen. Ik denk graag met u mee. Neem contact op met Bert Hendriks, senior relatiemanager horeca, via telefoonnummer 073-6465406 of stuur Bert een e-mail.

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen in de horecabranche? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bert
Portretfoto van Bert Hendriks
Senior relatiemanager horeca
Bel
073-6465406
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan