Hoe laat u uw partner financieel achter na uw overlijden?

6 juli 2022
Artikel

Weet u hoe uw nabestaanden er financieel voorstaan als u komt te overlijden? Dit is een vraag waar veel mensen niet een-twee-drie een antwoord op hebben. Best vreemd, want iedereen wil toch dat zijn nabestaanden goed verzorgd achterblijven.

profielfoto van Mirjam Kraaijkamp
Neem contact op met:
Mirjam Kraaijkamp Financieel planner
Financiële situatie bekijken

Het is dus belangrijk om voor uzelf inzicht te hebben hoe uw nabestaanden er bij uw overlijden financieel voorstaan.

Weet u wat er is geregeld?

Als uw inkomen door uw overlijden plotseling wegvalt, kunnen de financiële gevolgen groot zijn. Weet u hoe hoog het gezinsinkomen na uw overlijden is? Heeft uw partner een eigen inkomen? Is er recht op een nabestaandenpensioen en/of overlijdensverzekering? Kortom, is er voldoende geregeld, zodat zij hun leven financieel onbezorgd kunnen voortzetten?

Hypotheek aflossen is vaak niet genoeg

Naast de hoogte van het gezinsinkomen, zijn ook de uitgaven aan vaste lasten en het levensonderhoud belangrijk. 
Bij het afsluiten van een hypotheek wordt er vaak gekeken of de hypotheek bij overlijden nog betaalbaar is. Zo niet, dan wordt er een overlijdensrisicoverzekering geadviseerd. Deze verzekering keert uit bij overlijden. De hypotheek is dan geheel of gedeeltelijk afgelost. Natuurlijk is het voor de achterblijvende partner fijn om geen hypotheek meer te hebben. Maar is dat wel voldoende?
Alle andere kosten en vaste lasten lopen immers gewoon door. Geen kosten voor de hypotheek betekent niet dat er geld is om brood bij de bakker te halen of een keer iets leuks te doen met de (klein)kinderen.

Zeker in een gezin met (jonge) kinderen is het wegvallen van één van de ouders niet alleen emotioneel, maar ook praktisch een heel moeilijke tijd. Het laatste wat je dan wilt, is dat de achterblijvende partner méér moet gaan werken om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Je wilt juist dat er ruimte is voor tijd en aandacht voor de kinderen.

Inzicht met financiële planning

Met een financieel plan kan perfect in beeld gebracht worden wat de financiële situatie van uw nabestaanden is na uw overlijden en wat u kunt regelen om deze situatie te verbeteren. Dit zorgt ervoor dat uw partner en kinderen na uw overlijden kunnen blijven leven zoals u dat wilt. En dat geeft financiële rust. 

Meer weten?

Vraagt u zich of hoe uw nabestaanden er na uw overlijden financieel voor staan? Onze financieel planners brengen graag uw inkomens- en vermogenspositie in kaart. Samen kunnen we een plan van aanpak maken voor uw specifieke situatie. Neem voor meer informatie of advies contact op met Mirjam Kraaijkamp, financieel planner, via telefoonnummer 06-12302053 of stuur Mirjam een e-mail

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Mirjam
profielfoto van Mirjam Kraaijkamp
Financieel planner
Bel
073-6465332
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan