Hoe gelukkig zijn uw werknemers?

24 juni 2019
Blog

Zijn uw medewerkers tevreden met hun werk, de sfeer, de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden? Fijn! Nog beter is het als ze ook bevlogen en betrokken zijn. Bevlogen medewerkers hebben passie voor hun werk en zetten een stapje extra. Betrokken medewerkers voelen zich verbonden met het bedrijf en zullen dus niet snel op zoek gaan naar een andere werkgever. Tevredenheid, bevlogenheid en betrokkenheid vormen de basis van werkgeluk. Daar scoren Nederlanders een 7,2 op, blijkt uit onderzoek van Effectory. Hoe is dat in uw bedrijf?

Portretfoto van Corry Verhoeven
Neem contact op met:
Corry Verhoeven Senior adviseur personeelsmanagement
Werkgeluk hangt af van tevredenheid, bevlogenheid en betrokkenheid

Waarom investeren in werkgeluk?

In deze tijd waarin het lastig is om vacatures op te vullen, zijn tevreden medewerkers niet meer genoeg. Bevlogen en betrokken medewerkers zijn duurzaam inzetbaar. Ze zijn gelukkiger, productiever, effectiever en verzuimen minder, wat uiteindelijk ook resulteert in omzetgroei. Daarnaast zorgen gelukkige werknemers simpelweg ook voor een betere sfeer. Allemaal redenen om te investeren in het werkgeluk van uw medewerkers.

Drie pijlers voor werkgeluk

De drie grootste factoren die werkgeluk bepalen, zijn sociale waarden, de relatie met collega’s en de relatie met de directe manager. Werkgeluk is dus een samenwerking tussen de medewerkers en het bedrijf. Als bedrijf kunt u ervoor zorgen dat uw medewerkers op de juiste plek terechtkomen. Het is bij de werving van nieuwe medewerkers al belangrijk om goed naar de kernwaarden te kijken. Wat is voor de sollicitant echt belangrijk? Als zijn of haar kernwaarden aansluiten bij die van het bedrijf, kan er een langdurige samenwerking bestaan. 
De relatie met collega’s en de directe manager is te versterken door elkaar, maar ook uzelf, goed te kennen. Als u weet wat voor persoon iemand is en hoe u daarmee om kunt gaan, verloopt de samenwerking en communicatie een stuk effectiever. Jullie vullen elkaar aan en zijn in staat om nog beter te presteren en dat vergroot weer het werkgeluk.

Het werkgeluk van uw medewerkers vergroten

Kijk ook eens goed naar uw personeelsbestand. Heeft u vooral bevlogen medewerkers die zich niet zozeer betrokken voelen bij uw organisatie? Dan is betrokkenheid waar u zich op moet focussen. Laat uw medewerkers zien hoe zij bijdragen aan het grotere geheel van een bedrijf. Heeft u tevreden medewerkers die geen bevlogenheid tonen? Wellicht voelen zij zich niet gehoord en denken ze hun ideeën niet kwijt te kunnen. Het hangt dus van de situatie binnen uw bedrijf af aan welke knoppen u moet draaien om het werkgeluk van uw medewerkers te vergroten. 
Verder is het belangrijk om iedere werknemer verantwoordelijk te maken voor het werkgeluk binnen de organisatie, zodat er een cultuur ontstaat waarin iedereen lekker kan werken.

Wilt u ook investeren in het werkgeluk bij u op de werkvloer? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Corry
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan