Hoe gaat het?

20 juni 2018
Blog

Van de meeste (horeca)ondernemers krijg je vandaag de dag een positief antwoord op deze vraag; het gaat immers goed in de branche. De omzet blijft maar stijgen! Echter merk ik dat bij veel horecaondernemers de kennis van cijfers ophoudt bij de omzet.

Portretfoto van Bert Hendriks
Geschreven door:
Bert Hendriks Senior relatiemanager horeca
Ondernemers bekijken de horecamonitor

Tsunami aan rapporten

Toen ik enkele tientallen jaren geleden in de accountancy terechtkwam, was ik verbaasd over het gebrek aan interesse van (horeca)ondernemers in hun eigen cijfers. In mijn beleving is het essentieel voor een (horeca)onderneming om te weten wat de ontwikkelingen zijn. Vroeger maakte ik nog overzichten met Lotus123 en Excel; inmiddels zijn er tal van andere mogelijkheden. Leveranciers van afreken-, planning- en bestelsystemen proberen elkaar de loef af te steken door de ondernemer te voorzien van een tsunami aan rapporten. Wellicht zien we door de bomen het bos niet meer.

Een goede horecamonitor

Ik kan haast niet uitleggen wat een kick het geeft om aan de hand van een goede (horeca)monitor samen met de (horeca)ondernemer te bespreken hoe het gaat. De Horecamonitor van ABAB laat in één oogopslag zien wat de trends zijn. Op zaken die opvallen of afwijken kan eenvoudig ingezoomd worden. Zo vinden we binnen de kortste keren waar we bij moeten stellen.

Met al mijn ervaring in ‘Horeca in Cijfers’ durf ik te stellen dat het nauwelijks beter en duidelijker kan dan de ABAB Horecamonitor. Het model en de informatie komen grotendeels overeen met de informatie die voorheen via het Bedrijfschap Horeca werd vrijgegeven. Wij leiden u graag vrijblijvend rond in de Horecamonitor. Wellicht pakt u de volgende keer bij de vraag ‘hoe gaat het?’ direct uw smartphone erbij om de recentste grafiek te laten zien.

Meten is weten, gissen is missen!

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bert
Portretfoto van Bert Hendriks
Senior relatiemanager horeca
Bel
073-6465406
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan