‘Het overnametraject is van begin tot eind heel goed verlopen’

Referentie

Softwarebedrijf PieterBas Automatisering richt zich met zo’n 25 medewerkers specifiek op de Nederlandse afval- en recyclingbranche. Het bedrijf levert standaard logistieke en administratieve software voor de automatisering van inzamelaars, transporteurs, recyclers en verwerkers van afvalstoffen in Nederland en België.

In gesprek met:
Pieter Bas Buskens, PieterBas Automatisering
Pieter Bas Buskens van PieterBas Automatisering

Het bedrijf is al zeker twintig jaar klant bij ABAB en zet ABAB in voor de loonadministratie, accountancywerkzaamheden, fiscaal en subsidieadvies. Recent is het bedrijf overgenomen door AMCS Group, een internationale speler op het gebied van ICT voor de afval- en recyclingindustrie. ABAB Corporate Finance begeleidde de overname. “Het overnametraject is van begin tot eind heel goed verlopen.”

Blik op de toekomst

De broers en oud-eigenaren Pieter Bas Buskens en Hans Buskens waren altijd al bezig met de toekomst. Niet alleen qua innovatie en ontwikkeling van het bedrijf zelf, maar ook om het bedrijf te stroomlijnen en in optimale conditie te houden voor een mogelijke toekomstige overname. Op het moment dat de broers samen met relatiemanager Peter van den Hurk en senior corporate finance adviseur Rob van Boxtel van ABAB Corporate Finance, bezig waren met de positionering van het bedrijf, werden de eigenaren benaderd door AMCS Group om te praten over een overname. “Het was heel fijn dat we tijdens de overname gebruik konden maken van de diensten van ABAB. We wilden dit graag met een vertrouwde partner doen,” vertelt Pieter Bas Buskens.

Vast team van specialisten

Het bedrijf is voor het volledige traject ondersteund door een vast team van ABAB-specialisten. “We hebben het meeste contact gehad met Rob van Boxtel en senior jurist ondernemingsrecht Rogier Kersten. Andere specialisten werden op het juiste moment ingeschakeld. Het volledige proces verliep gewoon heel goed en snel.” Ook over de beschikbaarheid van de specialisten is Buskens te spreken. “Rob en Rogier waren altijd beschikbaar en bereid een stapje extra te zetten, ook buiten kantooruren. Het is fijn als je op vrijdagmiddag nog even contact kan hebben om eventuele zorgen en knelpunten te toetsen. Dan ga je toch met een gerust gevoel het weekend in.”

Internationale partij

Het bedrijf is overgenomen door een internationale speler uit Ierland. “De kennis en ervaring van ABAB kwamen hier goed van pas. We zijn door Rob goed voorbereid op wat er allemaal op ons af zou komen in het traject. Ook op het proces en eventuele lastige vragen werden we voorbereid. Deze proactiviteit waarderen we enorm.” In het traject moest veel geschakeld worden met diverse grote partijen. “De specialisten boden goed tegenwicht aan de betrokkenen van de kopende kant. Ook was de  communicatie in het Engels geen probleem.”

CEO van AMCS Group ook tevreden

Na afloop van de verkoop gaf de CEO van AMCS Group Buskens nog een compliment over ABAB. “Het was leuk te horen dat ook hun CEO tevreden was met ABAB. Hij gaf aan dat hij het een goede partij vindt, waarbij het fijn is dat alle dienstverlening bij elkaar zit.” Buskens zou ABAB zelf ook zeker aanraden aan andere ondernemers. “ABAB heeft de grootte die bij ons past. Alle diensten onder één dak, maar je houdt toch het gevoel dat je met mensen rechtstreeks contact hebt. Dat is fijn.”

Wij gaan graag met u in gesprek

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Wij maken graag tijd voor een uitgebreide kennismaking. Neem contact op met Rob van Boxtel voor een vrijblijvende afspraak, via telefoonnummer 013-4647231 of stuur Rob een e-mail.

Wilt u meer weten over bedrijfsovername? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Rob
Rob-van-Boxtel
Senior Corporate Finance adviseur
Bel
0651337849
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan