‘Het gaat om meer dan cijfers alleen’

Referentie

AutomotiveNL is de clusterorganisatie van de Nederlandse automotive-industrie, mobiliteitssector en automotive-onderwijs met meer dan 160 leden. Sinds de oprichting, zeven jaar geleden, maakt AutomotiveNL al gebruik van meerdere diensten van ABAB. “Voordeel is dat ABAB alle diensten onder één dak aanbiedt.”

 

In gesprek met:
Benno Hüsken, AutomotiveNL
Benno Hüsken

In de clusterorganisatie brachten de stichtingen Automotive Technology Center, High Tech Automotive Systems en de High Tech Automotive Campus hun activiteiten en middelen bijeen in de Automotive Campus in Helmond. Gezamenlijk doel is het stimuleren van innovaties in de automotivebranche om zo de toekomst van de automotive industrie in Nederland veilig te stellen. Directeur Benno Hüsken van AutomotiveNL: “In deze sector werken 45.000 mensen en we draaien € 20 miljard omzet. Negentig procent van wat we in Nederland produceren, exporteren we. Daarvan gaat de helft naar Duitsland. Zo veel exporteren kan alleen als je het beter doet dan zij zelf kunnen. En dat doen we, voornamelijk omdat we zo veel innoveren.”  

Meer inzicht

ABAB Accountants en Adviseurs verzorgt voor AutomotiveNL de administratieve begeleiding, de financiële prognose en het samenstellen van de jaarrekening. Hüsken: “We waren eerst niet tevreden over de weergave van de cijfers. Het leek wel een grootboek en we wilden meer inzicht. Nadat ABAB op ons verzoek de boekhouding anders inrichtte, hebben we nu veel beter zicht op de financiën en werkt het veel efficiënter. Zien wat we zelf niet zien; dat waarderen we in een partner. En dat verwachten we ook, daarvoor ben je adviseur. Corporate finance adviseur Gertjan van den Berg bijvoorbeeld. Die signaleert zaken tijdig en geeft daar meteen inzicht in en advies over. Het is prettig als adviseurs uit zichzelf met ideeën komen, zoals een stappenplan maken of zaken juridisch laten vastleggen.”

Plezierig en flexibel 

Hüsken vindt de adviseurs van ABAB plezierig in de omgang en flexibel wanneer nodig. “Dat is klantgerichtheid; snel mee kunnen schakelen. Het gaat om meer dan de cijfers alleen, dus het is belangrijk dat mensen met je meedenken.” 
Momenteel speelt bij AutomotiveNL de voorgenomen integratie met RAI Automotive Industry. Als die doorgaat, groeit de organisatie in één klap flink. “Je bent dan meteen flink groter en hebt een internationale uitstraling. Daardoor komen we gemakkelijker buiten de regio en buiten Nederland en dat willen we ook. Wij zijn een bijzonder clubje en dat vraagt geen standaardbenadering. Daar werkt ABAB goed in mee. Daarbij hebben we bepaalde verantwoordelijkheden richting overheid en belastingbetaler. Ook daarom moet onze administratie op orde en inzichtelijk zijn.” 

Vlekkeloos

Hüsken vindt het handig dat ABAB zo veel verschillende diensten levert. Een tijdje geleden klopte AutomotiveNL aan bij ABAB-juristen voor een reorganisatie. Dit is vlekkeloos geregeld door jurist Inge Titulaer, vertelt Hüsken. “Zij is goed! Heel direct en adequaat en ze kwam meteen met een oplossing. Ze liet ook zien wat we zelf konden doen. Je wilt niet dat zo’n proces te lang duurt. We kijken er tevreden op terug, het is goed en netjes afgehandeld.”

Wij gaan graag met u in gesprek

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Wij maken graag tijd voor een uitgebreide kennismaking. Neem contact op met Gert Jan van den Berg, senior corporate finance adviseur, voor een vrijblijvende afspraak, via telefoonnummer 06-53290054 of stuur een e-mail naar Gert Jan.

Per 1 januari 2018 heeft Leo Kusters Benno Hüsken opgevolgd als directeur van AutomotiveNL

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Gert-Jan
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan