Gedurende het jaar inzicht in uw cijfers

11 mei 2020
Artikel

Het boekjaar 2019 ligt al weer enkele maanden achter ons en we zijn volop bezig met het opstellen van de jaarcijfers. Ieder jaar blijft het weer lastig welke cijfers we als eerste uitwerken, want er zijn altijd wel redenen te bedenken waarom de cijfers vroeg gereed moeten zijn. De financier vraagt erom, voor de investeringsplannen, omdat we vorig jaar zo laat waren of gewoon omdat we de cijfers willen hebben. 

Portretfoto van Erik Valkenburg
Neem contact op met:
Erik Valkenburg Assistent-accountant
Gedurende het jaar inzicht in uw cijfers

Wachten op de jaarrekening?

Als de administratie is ingeboekt, de voorraden zijn gewaardeerd en de investeringen en de afschrijvingen zijn verwerkt,  dan geeft dit cijfermatig al een goed beeld van het gerealiseerde resultaat. Immers in veel van bovenstaande situaties hoeft er geen volledig jaarverslag te liggen, maar is een goede balans en winst- en verliesrekening vaak al voldoende.
Waarom wachten we dan toch op de jaarrekening? Met de ABAB monitor hoeft u niet te wachten op de jaarrekening om het resultaat te zien. In dit online portaal kunt u de financiële monitor raadplegen die na afloop van het boekjaar direct een overzichtelijk beeld geeft van het behaalde resultaat. Vaker weten hoe u ervoor staat? U kunt de monitor gedurende het hele jaar raadplegen. Na het verwerken van de administratie, dit kan zowel per maand of per kwartaal, kunt u in de financiële monitor het resultaat beoordelen. En zijn er vragen over de getallen, dan kunt u door de topdown benadering steeds verder klikken tot de individuele boeking of zelfs een scan van de factuur zichtbaar is. Grote verschuivingen in balansposten verwerkt u, zodat u het resultaat weer helemaal actueel in beeld heeft. 

Uw resultaat vergelijken met andere bedrijven

Dezelfde cijfers kunnen ook in de bedrijfsmonitor worden opgevraagd. In deze monitor kunt u na afloop van een periode uw eigen prestaties vergelijken met die van uw collega’s. Is mijn opbrengst net zo goed als bij mijn collega’s, lopen de voerkosten in de pas of ontvang ik de juiste prijs?

Tijdig inzicht en overzicht

Via deze monitoren kunt u eenvoudig overzichten van balans, winst- en verliesrekening en bedrijfsmonitoren raadplegen om liquiditeitsprognoses of andere financiële overzichten op te stellen. Per kwartaal heeft u zelf compleet inzicht en kunt u ook uw zakenpartners volledig op de hoogte houden. Tijdig inzicht en overzicht is essentieel voor u en uw partners om adequaat te kunnen opereren. Met de financiële monitor heeft u daarvoor het juiste instrument in huis. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de ABAB monitor? Neem dan contact op met Erik Valkenburg, via telefoonnummer 0495-459071 of stuur hem een e-mail

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Erik
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan